La 16a edició del festival Vijazz de Vilafranca del Penedès ha reunit més de 50.000 visitants aquest cap de setmana. El president de l’Acadèmia de Tastavins Penedès, Max Margalef, s’ha mostrat satisfet de l’afluència de públic que ha superat les expectatives “de les millors edicions del Vijazz”. La nova edició ha reunit més públic internacional i ha contribuït en promoure la cultura del vi amb un consum responsable, la música de “primer nivell” i el Penedès. La venda de tiquets ha crescut un 20% respecte l’edició de l’any passat i s’espera tancar el certamen amb més de 75.000 degustacions. La 16a edició del Vijazz acabarà aquest diumenge a la nit amb l’actuació del cap de cartell, el músic nord-americà Marcus Miller.
En declaracions amb l’Agència Catalana de Notícies, Margalef ha celebrat que l’edició de 2023 hagi estat la primera que no hagi comptat amb “cap interferència de la pandèmia”. “Que es percebi la qualitat en els productes, el tracte i en un cartell d’artistes internacionals. Que tothom que vingui s’emporti un bon record del Penedès”, ha explicat pel que fa als objectius del festival.
Margalef ha reconegut que després d’anys marcats per la pandèmia, la 16a edició suposa l’inici d’una nova etapa. “Ens anima a evolucionar amb noves idees que teníem en ment per posar en marxa. Ja no tenim el fre de mà per la situació sanitària i seguirem evolucionant de cara a l’any que ve”, ha celebrat.
A poques hores per acabar la 16a edició, l’organització del festival ha aplaudit la creació de nous espais que s’han impulsat. Una de les noves propostes de les quals estan ben satisfets han estat els concerts de música electrònica pels joves. “És un nou espai que ha ofert música als joves fins a les 3 de la matinada. S’hi servien combinats i còctels a base de vins i caves”, ha recordat. “Això és agrada perquè suposa introduir el consum responsable amb menys graduació alcohòlica”, ha puntualitzat.
Fer créixer les degustacions
De cara al futur, l’organització ha constatat que una de les assignatures pendents del Vijazz és oferir més oportunitat i capacitat de tastos. “Volem donar més obertura, que hi puguin participar més cellers i amb més tasts. Això comportaria més públic”, ha expressat