Som Poble – ERC lamenten que el govern del Vendrell no estigui al costat dels que denuncien la repressió de l’Estat

La moció presentada per Primàries ha posat de manifest les diferències de criteri en el plenari

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del ple celebrat el passat 23 de setembre. (Cedida)

En el Ple de l’Ajuntament del Vendrell celebrat el passat 23 de setembre, es va presentar una moció per part de Primàries que feia referència a la repressió que està fent l’Estat al sector independentista. En concret aquesta moció deia el següent: “Primàries Catalunya exigeix l’immediat alliberament de tots els presos i preses polítics catalans, per exigir que siguin indemnitzats per la seva privació de llibertat i per a que s’obri una investigació exhaustiva i independent sobre el cas i que s’adoptin les mesures pertinents contra els responsables de la violació dels seus drets”.

La moció es va rebutjar pel vot de qualitat de l’alcalde, després que les dues primeres votacions quedessin empatades amb 10 vots a favor (SP-ERC+ JxV,+Podem+ Primàries), 10 en contra (PSC + Cs) i 1 abstenció (AVP).

Després d’aquest resultat, el grup majoritari a l’oposició, la coalició entre Som Poble i ERC, ha lamentat que l’alcalde hagi utilitzat el seu vot de qualitat perquè el govern municipal format per PSC i Ciutadans, que segons comenta la coalició d’esquerres, s’hagi posicionat a favor de la repressió que el govern del PSOE està exercint.

Altres punts del ple satisfactoris per a la coalició

La formació d’esquerres ha expressat la seva satisfacció per l’aprovació per unanimitat, de les tres propostes de resolució que van presentar al ple, com va ser la creació d’una Taula sobre la pobresa energètica, on es puguin debatre quines han de ser les estratègies a seguir per a combatre aquesta problemàtica que pateixen moltes famílies del Vendrell. L’elaboració d’un informe que determini quin és el model més eficient de gestió del servei de neteja, on la regidora Eva Mata, va defensar la municipalització del servei de neteja; i per últim, l’adhesió del Vendrell al projecte Stolpersteine, destinat a recordar i retre homenatge a les persones que van ser víctimes dels camps de concentració nazis.