S’enfronta a 9,5 anys de presó per agredir i detenir il·legalment un home al Vendrell

Els assaltants van emmanillar la víctima a un arbre i li van retòrcer els dits dels peus amb unes tenalles

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
L’Audiència de Tarragona jutjarà el 14 de setembre un home que està acusat d’agredir, detenir il·legalment i robar a un altre individu al Vendrell. Els fets es remunten al desembre del 2007. El processat, per qui la fiscalia sol·licita una pena de nou anys i mig de presó, va actuar amb dos altres homes que ja van ser condemnats el 2009 per aquests fets i amb una quarta persona que no ha pogut ser identificada. Segons el ministeri públic, els assaltants van propinar cops a l’home, li van clavar una ganivetada a la cama, el van retenir contra la seva voluntat, el van emmanillar a un arbre i li van retòrcer els dits dels peus amb unes tenalles perquè els digués en quin lloc guardava diners i drogues. Durant l’episodi, els assaltants també van acudir al seu domicili i en van sostreure diners i diversos dispositius electrònics. Finalment, en no obtenir cap resposta de la víctima, van deixar que se n’anés.
Segons l’escrit d’acusació del fiscal, en el moment dels fets el processat no tenia antecedents i es trobava en situació administrativa irregular. Cap a les deu de la nit del 3 de desembre del 2007, juntament amb els altres tres individus, van aturar el turisme Peugeot en què viatjaven al costat d’un Seat Córdoba on hi havia la víctima, la qual estava esperant la seva companya al darrere d’una benzinera de la carretera C-31, al Vendrell.

Tot seguit, l’acusat i la resta de persones implicades van fer baixar l’home del vehicle propinant-li cops i una ganivetada a la cama, el van introduir al Peugeot, el van emmanillar i li van prendre la cartera, dos telèfons mòbils i les claus del seu domicili.

Posteriorment, segons el ministeri fiscal, el van portar a una zona boscosa situada darrere l’Hospital Comarcal del Vendrell, on el van retenir contra la seva voluntat, emmanillat a un arbre, i on el van tornar a agredir mentre li preguntaven “pel lloc on amagava diners i drogues”. Mentre un d’ells es quedava vigilant, l’acusat va acudir a la casa de la víctima amb uns altres dos assaltants i es van apropiar de 1.500 euros, un ordinador portàtil, un GPS i un dispositiu Play Station que hi havia al seu interior.

En tornar a la zona boscosa, l’acusat i la resta de membres del grup van retòrcer els dits dels peus a la víctima amb unes tenalles perquè els digués el lloc on guardava més diners i droga. Segons la fiscalia, la víctima no els va poder cap resposta que atengués les seves pretensions, amb la qual cosa el van deixar marxar.

Segons la fiscalia, els fets constitueixen els delictes de robatori amb intimidació agreujat, un de detenció il·legal i de violació de domicili en concurs medial, pels quals sol·licita una pena de sis anys de presó. A més, reclama tres anys i mig més per un delicte de lesions agreujades. El ministeri públic sosté que l’acusat va actuar amb l’agreujant d’abús de superioritat.

A més, el ministeri públic sol·licita que el processat no es pugui aproximar a la víctima a menys de 500 metres ni comunicar-se amb ella durant un període de vuit anys. També reclama que l’indemnitzi amb 600 euros per les lesions ocasionades – va requerir punts de sutura- i amb 1.090 euros pels objectes sostrets. L’ordinador portàtil i la Play Station es van poder recuperar.