Quatre menors detinguts al Vendrell per assalts violents a un basar

Van agredir els seus propietaris d'origen asiàtic per motius racistes

Els Mossos han detingut quatre menors que formarien part d’una banda que va assaltar un basar del municipi els passats dies 22 i 23 d’agost agredint els seus propietaris. Els investigadors els atribueixen els suposats delictes de robatori amb violència i d’odi. Els menors haurien entrat a l’establiment, regentat per persones d’origen asiàtic, insultant-les, fent comentaris despectius sobre la seva procedència i, finalment, agredint-les.

Durant l’agressió van sostreure diversos objectes, segons el relat policial. Els investigadors van determinar que es tractava d’un grup que actuava motivat per l’odi respecte l’origen i la cultura de les víctimes. El 15 de setembre passat van detenir els dos menors que, suposadament, lideraven el grup.

Segons han informat els Mossos, un dels arrestats va ingressar en un Centre de Justícia Juvenil i l’altre va quedar en llibertat. Els dos restants, als quals també se’ls atribueix responsabilitat penal, van ser detinguts i posats en llibertat dimarts i divendres passat seguint les instruccions de la Fiscalia de Menors.