El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha concedit el Premi Aliments d’Espanya als Millors Olis d’Oliva Verge Extra en diverses modalitats. Encara que la majoria dels premis els han copat els productes andalusos, entre ells s’ha instal·lat un oli produït a la província de Tarragona. Concretament, del Baix Penedès. El Premi Especial d’Aliments d’Espanya se l’ha endut l’oli que ha presentat Almazaras de la Subbética (DO Priego de Córdoba), que ha obtingut la major puntuació.
L’oli penedesenc ha trobat el seu lloc entra la resta de distincions. La modalitat de “fruitat verd amarg” i el “fruitat verd dolç” també ha anat a parar a Còrdova, mentre que el producte tarragoní ha estat premiat en la modalitat de “fruitat madur”. El guardó se l’ha endut l’oli presentat pel Centre Oleícola del Penedès, de Llorenç del Penedès (Baix Penedès). L’oli, de DO Siurana, es caracteritza pel seu afruitat intens amb notes d’ametlla, poma i plàtans madurs. A la boca, és dolç i ametllat, amb sensacions que recorden a la canyella, la vainilla i els fruits secs. Segons destaquen, amb un amarg i picant lleuger, és un oli harmoniós i equilibrat.
Entre els finalistes d’aquesta modalitat també s’hi trobava un altre producte de la província. L’oli presentat per Agrícola i Caixa Agrària i Secció de Crèdit de Riudecanyes (DO Siurana) es va situar entre els més destacats al costat d’un altre oli cordovès.
A la categoria d’olis de Producció Ecològica, els guanyadors han sigut productes de Màlaga i Jaén.