fbpx

La Delegació del Govern espanyol denuncia l’Ajuntament del Vendrell per presumptes irregularitats en el pagament de serveis

Avatar photo

L’Ajuntament es mostra “sorprès” pel recurs contenciós administratiu que posa en dubte la legalitat de diferents despeses

L’Ajuntament del Vendrell ha anunciat aquest dilluns que la Delegació del Govern espanyol ha interposat un recurs contenciós administratiu contra el pagament de diversos serveis perquè s’haurien produït presumptes irregularitats. Es tracta de serveis que no compten amb un contracte major i que han estat pagats sense que existeixi una licitació pública. L’Ajuntament s’ha mostrat “sorprès” per la denúncia i ha assegurat que des de fa un any està revisant i regulant tots els contractes de serveis. Ens els casos que no s’ha pogut fer una licitació, explica el consistori, “es procedeix a la convalidació de les despeses efectuades, sempre segons les previsions de la normativa vigent”. El govern ha fet pública aquesta informació hores després que el grup municipal del PP comuniqués a la premsa que existien uns contractes de serveis “judicialitzats”, dels quals demana “transparència”.

En un comunicat, l’Ajuntament del Vendrell ha detallat que el passat 13 de febrer la Delegació del Govern espanyol va interposar un recurs contenciós administratiu contra els decrets d’alcaldia amb els quals es convalidaven les despeses de diversos serveis contractats. Segons han confirmat fonts municipals a l’ACN, aquests decrets afecten, entre altres, els serveis postals, serveis d’informàtica, el lloguer d’impressores, el desbrossament de camins, el menjador social i el conveni amb la Creu Roja, entre altres.

L’Ajuntament ha explicat que ha comunicat la denúncia a tots els contractistes afectats per la denúncia “per si volen fer algun tipus d’actuació, segons es preveu a la llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa”. Al mateix temps, el govern reitera “el seu convenciment d’haver actuat conforme a la llei”, i s’ofereix a defensar davant els tribunals “la correcció de tots i cada un” dels procediments qüestionats al recurs.

Revisió de contractes de serveis des de 2011

Just fa un any, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va comparèixer davant la premsa per defensar que tots els pagaments de serveis de l’Ajuntament s’ajustaven a la legalitat, després que el grup municipal Sí Se Puede hagués advertit que l’interventor municipal havia demanat fer una revisió dels contractes perquè s’estaven produint fraccionaments irregulars. En aquell moment, Carnicer va assegurar que des del 2011 s’estava fent una revisió de tota la contractació pública per alleugerir el deute municipal.

Aquest dilluns, un any després, l’alcalde ha recordat que aquesta revisió va comportar que el 2013 es fessin noves adjudicacions en el manteniment de la via pública, l’entorn urbà, la senyalització vial i el manteniment dels espais verds i parcs infantils. Posteriorment, també es va revisar l’adjudicació del manteniment de l’enllumenat públic, dels edificis, de la neteja, dels serveis de telefonia i del vestuari de la policia municipal, entre altres.

Quedava pendent, però, segons l’Ajuntament, la regularització d’altres serveis que no s’havien “posat al dia” en el procés de licitació, i que al març de 2016 representaven el 3% de tots els contractes licitats des del consistori. Aquest dilluns, el govern municipal ha recordat que s’està fent “un treball intens” per fer les noves licitacions però mentre aquestes no es produeixen, l’Ajuntament ha estat convalidant les despeses dels diferents serveis afectats “seguint la normativa vigent i les indicacions rebudes per la secretària i la Intervenció Municipal”.

Finalment, l’Ajuntament del Vendrell insisteix que en breu està previst proporcionar “una informació consolidada i àmplia” de tots els decrets de convalidació que ja han estat anteriorment comunicats al plenari, els quals ara qüestiona la Delegació del Govern espanyol a través del recurs contenciós administratiu.

El PP revela la denúncia

L’Ajuntament del Vendrell ha explicat l’existència del recurs contenciós administratiu arran d’un breu comunicat del grup municipal del PP, on els populars lamenten l’existència de “contractes judicialitzats”. El portaveu del PP, Jero Merino, ha difós la informació instant l’alcalde a donar explicacions i a fer “les accions necessàries” per solucionar la situació si el govern vol seguir comptant amb “l’estabilitat en la governabilitat” per part dels populars. “S’ha de treure qualsevol ombra de dubte sobre la institució”, conclou Merino al seu comunicat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Miquel Casellas: “Fanals per la Via Verda”

Notícia següent

Èxit de participació a la segona Setmana de l’Esport de Sant Jaume dels Domenys

Notícies relacionades