Jornada de portes obertes al Museu Pau Casals els dies 29 i 30 de desembre

En motiu del 142è aniversari del naixement de Pau Casals s’organitzen diverses activitats com el concert amb el Cor Zóngora i el Cor de Veus Blanques de l’EMMPAC i un espectacle familiar

Pau Casals i Defilló va néixer al Vendrell el 29 de desembre de 1876, al número 4 del carrer Santa Anna del Vendrell. Allí hi vivia amb el seu pare, Carles Casals i Riba, amb qui començà a aprendre de música, i la seva mare, Pilar Defilló, d’origen porto-riqueny. De ben petit Pau Casals acostumava a anar a passejar a la platja de Sant Salvador amb la seva mare. Baixaven a l’ermita i després jugaven a la sorra. Aquest va ser el seu primer contacte amb el barri marítim, motiu pel qual després s’hi va fer construir la seva casa, seu actual del Museu Pau Casals.

Coincidint amb el 142è aniversari del naixement de Pau Casals doncs, el museu dedicat al famós violoncel·lista organitza una jornada de portes obertes durant el dissabte dia 29 i diumenge 30 de desembre en horari habitual d’obertura (dissabte de 10 a 14h i de 16 a 19h i diumenge de 10 a 14).

La música no podia faltar en aquesta commemoració, i és per això que el divendres dia 28 a les 20h el museu també ha organitzat un concert a càrrec del Cor Zóngora del Vendrell. Aquesta formació va néixer l’any 1996 en el si de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell i està formada per una trentena de noies, la majoria estudiants de l’escola. El Cor Zóngora compartirà cartell amb el Cor de Veus Blanques, també vinculat a l’EMMPAC. L’endemà, dissabte dia 29 el museu organitza una visita guiada gratuïta a les 12h i una altra a les 17h, amb la voluntat que tothom que ho desitgi, tan si ja coneix el museu com si no, pugui gaudir d’una visita a la que va ser la casa d’estiueig del músic de la ma de guies especialitzats, que els explicaran amb detall qui va ser Pau Casals i perquè va ser tant important com a músic i home de pau.

El diumenge dia 30 els protagonistes seran les famílies i els més petits. El Museu Pau Casals fa una aposta clara per apropar la música i la figura del violoncel·lista als més petits de la casa. Per aquest motiu ha programat, a les 12 del migdia l’activitat familiar “Pau Casals, col·leccionista de pipes” en la qual la Clara del Ruste interpretarà i explicarà de forma divertida i lúdica el conte d’Anna Obiols amb el mateix títol, que explica la vida del músic a través de la seva col·lecció de pipes, acompanyada per la música de la violoncel·lista Núria Galvañ.

El concert de divendres i les visites guiades de dissabte són gratuïtes, però tenint en compte que l’aforament és limitat, cal fer reserva prèvia trucant al telèfon del museu (977684276) o enviant un correu electrònic a museu@paucasals.org. Per l’activitat familiar de diumenge també cal fer reserva prèvia, però en aquest cas té un cost de 5€/adults i 3€/nens.