Jaume Domingo haurà de respondre pel finançament de la consulta del 9-N

El Tribunal de Comptes ja ha citat a 11 persones perquè facin front a les despeses que va suposar fer la consulta del 9-N, demanant-los una fiança de 5 milions d'euros

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El Tribunal de Comptes ha citat 11 càrrecs o excàrrecs del Govern de la Generalitat el 25 de setembre perquè paguin una fiança de 5 MEUR per les despeses del procés participatiu del 9 de novembre del 2014. L’organisme ha ampliat a 7 persones més de l’executiu la causa que va obrir contra l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Irene Rigau i Francesc Homs. Tots quatre han estat condemnats pels tribunals a penes d’inhabilitació per l’organització del 9-N, però ara el Tribunal de Comptes ha ampliat les responsabilitats a altres membres o exmembres de l’executiu.
Entre les persones a qui la providència del Tribunal de Comptes ha ampliat la reclamació hi ha l’exsecretari general de la Presidència Jordi Vilajoana, el director general de Difusió, Ignasi Genovès, la directora de Serveis del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Josefina Valls, el subdirector general d’Administració, Serveis i Projecció Externa, Lluís Bertran, la interventora del Departament d’Ensenyament Carolina Pardo, i el director general de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya (EADOP), el vendrellenc Jaume Domingo. La setena persona citada és Jordi Serra.
Tots ells han estat citats el 25 de setembre a les 10.30 hores “per a la pràctica de la liquidació provisional”, segons el text de la providència. Tots els citats tenen de termini des del moment de fer-se pública aquesta actuació per presentar al·legacions. A banda, tenen cinc dies per presentar un recurs a la providència. En cas que no paguessin la fiança provisional d’uns 5 MEUR, aleshores el tribunal podria començar un procés d’embargament de béns.