Amb la voluntat de donar continuïtat a la tasca de difondre la figura universal de Pau Casals, tant als alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, com a músics i públic que visita l’escola, ahir diumenge es va inaugurar el projecte “Univers Casals”.
Actualment, dins de l’edifici ja hi ha diverses imatges de Pau Casals i ara, continuant amb aquesta línia, diferents aules i espais de l’escola han estat “batejats” amb els noms de persones estretament vinculades al Mestre i a la seva vida i trajectòria.
L’acte d’inauguració va estar ple de música i emotivitat, i va comptar amb l’assistència de la neboda de Pau Casals, Enriqueta Casals i altres familiars del Mestre.
En concret, a l’entrada de diferents aules s’han instal·lat diverses plaques amb una fotografia del personatge, el nom, i una petita biografia. Així, la biblioteca de l’escola portarà el nom de Marta Casals (violoncel·lista i viuda del mestre); l’aula 1,1 el d’Eugene Istomin (pianista, deixeble de Pau Casals i segon espòs de la viuda del mestre); l’aula 2.1 la de Pilar Defilló (mare de Pau Casals); l’aula 3.1 la de Carles Casals (organista i pare del Mestre); l’aula 2.2 de Pilar Casals (violoncel·lista i neboda de Pau Casals) i la Sala Polivalent, el d’Enric Casals (violinista, compositor, director d’orquestra i germà de Pau Casals).
En una segona fase del projecte, altres aules rebran el nom de músics eminents que van estar profundament vinculats amb Casals. D’aquesta manera, l’EMMPAC es vol anar convertint, en si mateixa, en un gran homenatge a Casals i en l’expressió del seu univers.
Coincidint amb l’acte a l’EMMPAC, aquest diumenge també es va estrenar la remodelació del passatge del Tívoli, que incorpora un mosaic de nou fotografies noves relacionades amb Pau Casals i la seva trajectòria.