El Govern aprova els pressupostos al Vendrell amb el suport dels Populars i Plataforma x Catalunya

Aquests pressupostos, amb una dotació de més de 58 milions d'euros, s'incrementen un 3% respecte a l'any passat ja que contemplen nous ingressos.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar en la sessió de ple ordinària del mes d’abril el pressupost de la Corporació i de la plantilla de personal per a l’exercici 2018. Amb els vots a favor del govern i dels grups municipals del Partit Popular i de Plataforma x Catalunya, el pressupost va quedar aprovat inicialment i ara quedarà exposat al públic durant quinze dies. L’alcalde va recordar l’oferiment de consens dels comptes que s’ha fet en l’últim mes a tots els grups de l’oposició, però va posar de relleu que únicament el PP i PxC van fer arribar propostes per incorporar-les al pressupost. Martí Carnicer va explicar que les propostes del Partit Popular sí que s’han pogut incloure, però no les de PxC, atès les diferències polítiques mantingudes durant tota la legislatura.

El govern del Vendrell va portar a aprovació un pressupost consolidat de 58,4 milions d’euros, un 3% més que l’any passat. Un increment que ve donat principalment per la previsió que es puguin ingressar 5 milions d’euros com a aportació de la nova empresa d’aigües que s’ha de constituir.

Pel que fa a l’estalvi corrent, el pressupost del 2018 es manté estable i es situa al voltant dels 8 milions d‘euros, que es destinen a amortització del deute. En concret, l’evolució del deute financer es situa en una previsió de 49 milions d’euros per aquest 2018, continuant així amb la rebaixa substancial i progressiva dels últims anys. L’any 2012, per exemple, el deute era de 89 milions d’euros. Sobre aquest punt, l’alcalde va remarcar el fet que aquest exercici el nivell d’endeutament de l’Ajuntament es podrà situar per sota del 110% i, per tant, això obrirà la possibilitat de poder tornar a sol·licitar autoritzacions per demanar préstecs per a noves inversions.

Del capítol d’inversions d’aquest 2018, un dels més alts dels últims anys, en destaca la reserva de 2,2 milions d’euros per a la possible anul·lació de la modificació del contracte de l’Escola de Música. L’altra inversió important, d’1,6 milions d’euros, és la remodelació dels carrers Prat de la Riba i Doctor Robert, per l’ampliació de l’illa de vianants.  El pressupost també inclou una partida de 750.000 euros per a millores de la xarxa d’aigües i una de 685.000 euros per a millores en diverses instal·lacions esportives, com per exemple, l’arranjament de la pista d’atletisme del Patronat Municipal i la construcció d’una coberta per la pista exterior del Club d’Esports Vendrell. D’altra banda, també es contemplen 670.000 euros per a continuar amb el projecte del fons europeu FEDER per Coma-ruga i 465.000 euros per a Urbanisme, una part dels quals es destinen a un pagament anual d’una finca de Coma-ruga adquirida fa 10 anys i que als estius es fa servir d’aparcament.  També es reserven 200.000 euros per als pressupostos participatius; 170.000 per a executar el camí de les Madrigueres, 175.000 euros per a la renovació de l’aire condicionat de la Residència d’avis de La Muntanyeta i 150.000 per posar les càmeres de control de vehicles a l’illa de vianants.

A banda del capítol d’inversions, el pressupost per a l’exercici 2018 incorpora previsions per a altres actuacions com ara l’ampliació del servei de neteja; la recollida selectiva en comerços, un projecte d’obertura dels patis a les escoles, el programa pilot de transport a la demanda o diverses millores en les prestacions del servei de benestar animal, entre d’altres.