Fundació Santa Teresa i CitySens preparen un jardí vertical modular, social i sostenible

Una campanya de micromecenatge està a punt d'aconseguir els 10.000€ necessaris per a finançar la primera fabricació del producte vkm.is/estanteriacitysens

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de persones de la Fundació Santa Teresa del Vendrell amb el projecte de Citysens. Foto: Cedida

La Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell és una entitat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que treballa per a aconseguir la felicitat de les persones amb discapacitat i / o trastorn mental de la comarca del Baix Penedès i de les seves famílies, així com de les persones amb dificultats d’inserció, oferint suports i oportunitats, promovent la seva autonomia i el procés de presa de decisions, dins d’una cultura de la qualitat i de la gestió sostenible.
Un dels projectes d’inserció laboral de la Fundació és la col·laboració amb Citysens, un projecte emprenedor que va néixer a Tarragona en 2015 amb l’objectiu d’acostar la naturalesa al dia a dia de les persones que vivim a les ciutats. La prestatgeria modular, en la fabricació de la qual intervindran els treballadors del Centre Especial de Treball de la Fundació Santa Teresa, és el seu segon producte. El projecte compta amb una campanya de micromecenatge que està a punt d’aconseguir els 10.000€ necessaris per a finançar la primera fabricació del producte vkm.is/estanteriacitysens
En Citysens aposten per la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental. Per això, la prestatgeria Citysens es fabricarà entre Alacant i el País Basc, utilitzant polipropilè 100% reciclatge (versió negra) i 100% reciclable (versió blanca), i fusta de Faig amb certificació FSC. Una vegada fabricats els components, persones amb capacitats diferents en risc d’exclusió social de la Fundació Santa Teresa (El Vendrell, Tarragona) realitzen el muntatge i embalatge del producte, amb l’objectiu que la prestatgeria Citysens arribi a les nostres cases en perfecte estat.
La prestatgeria modular per a plantes del futur, modular, sostenible i amb un disseny vertical, minimalista i adaptable a qualsevol espai, compta amb un sistema de varetes de fusta que permet crear diferents configuracions, des d’una estructura de paret, a un paravent o una columna quadrada amb plantes en les 4 cares.
La prestatgeria Citysens ve acompanyada de diversos kits que donen valor afegit al producte, com a tests a joc, un sistema de reg automàtic per degoteig adaptable a les necessitats hídriques de cada planta, un kit de plantes purificadores per a reduir les toxines de l’aire de casa, sensor per a optimitzar la quantitat de llum, temperatura i reg. A més, Citysens col·labora amb el projecte Planteaenverde per a convertir la prestatgeria en un veritable hort urbà d’interior i compta amb una Guia Montessori per a descobrir la naturalesa en família, de la mà del projecte cordovès Earlychildfood.