fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Es presenta un projecte de formació i d’inserció laboral en relació amb el jaciment arqueològic de Mas d’en Gual

Avatar photo

Aquest programa va adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys, que estiguin a l’atur i inscrits a Garantia Juvenil

Aquesta setmana s’ha presentat un projecte de recuperació de patrimoni cultural a través d’un programa de Garantia Juvenil de formació i d’inserció laboral, a càrrec de les cooperatives d’iniciativa social Actua i Arqueolítics amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell.

Aquest programa va adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys, que estiguin a l’atur i inscrits a Garantia Juvenil, per dotar-los de coneixements en l’àmbit de l’arqueologia i l’objectiu és poder fer cel treball de camp al jaciment ibèric de Mas d’en Gual.

Aquest espai de gran interès arqueològic és un dels 7 tresors del patrimoni cultural del Vendrell, que va ser escollit per votació popular en una iniciativa que va en paral·lel a la voluntat del municipi de presentar candidatura per esdevenir Capital de la Cultura Catalana l’any 2020. L’arqueòleg Dani López ha exposat que “es tracta d’una granja d’època ibèrica, dedicada a l’explotació ramadera i a la metal·lúrgia”. Es van començar a fer excavacions l’any 2005, amb les quals es van trobar dos elements únics: una màscara grotesca d’influència púnica i centenars de llavors de raïm d’aquella època. En relació amb aquesta última troballa, el programa de formació inclourà un apartat d’enoturisme. Els treballs van quedar paralitzats perquè no es va desenvolupar la urbanització de la zona on es troba aquest jaciment i, ara, amb aquest projecte de formació i d’inserció laboral es volen reprendre.

Xavier Guerra, d’Actua, ha explicat que el programa es desenvoluparà entre els mesos de maig i desembre del 2017 i que “l’objectiu és crear nous perfils professionals”. La part formativa tindrà una durada de tres mesos i mig i té 15 places, a les quals s’hi afegeixen 5 més en l’etapa d’orientació i d’inserció laboral fins a final d’any. Els mòduls de formació són: dinamització sociocultural, enoturisme, arqueologia, economia social, cooperativisme i emprenedoria.

El regidor d’Educació i d’Ocupació, Kenneth Martínez, ha recordat que “un dels col·lectius més afectats per l’atur són els joves i amb aquest projecte es pretén oferir-los nous nínxols professionals per trobar feina”. L’Ajuntament del Vendrell facilitarà els espais per fer formació als alumnes i donarà el suport necessari per reactivar les excavacions al jaciment ibèric de Mas d’en Gual.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Condemna de 33 anys de presó per a l’apunyalador neonazi de Lleida

Notícia següent

Aquest cap de setmana arriba el II FUTRAC! L’Arboç

Notícies relacionades