Els treballadors de l’Hospital del Vendrell farts de la precarització

Falta personal, falta espai i falta inversió, tres condicionants que no només pateixen ells sinó també els usuaris i malalts que han d'anar a l'únic hospital de la comarca.

Aquest matí els treballadors de l’Hospital del Vendrell juntament amb veïns i veïnes, usuaris i personal del CAP’s s’han manifestat a les portes de l’hospital per tal de reclamar una sanitat pública i de qualitat.

Tal com han manifestat els treballadors falta de personal, falta d’espai i falta d’inversió, tres condicionants que no només pateixen ells sinó també els usuaris i malalts que han d’anar a l’únic hospital de la comarca.

Fa un any aquest mitjà va publicar la sèrie de mancances que tenien aleshores i que, un any més tard, segueixen sense ser resoltes. Deu anys de retallades, congelació salarial des de fa deu anys fins i tot amb alguna reducció de sou en alguns casos, precarització laboral i manca de professionals són alguns dels problemes que estan patint els treballadors i en conseqüència, els usuaris que finalment han de ser atesos.

Un mes de mobilitzacions al CAP’s de la comarca

Fa més d’un mes que els CAP’s del Vendrell i de Calafell, juntament amb altres com l’ABS de Vila-Seca, Llevant, Torredembarra i Roda de Berà s’estan mobilitzant tots els divendres, per reivindicar la precarització que pateix el sistema públic de salut d’atenció primària.

Moció de suport de Si es Pot El Vendrell

El grup municipal Si es pot El Vendrell portarà al ple del Vendrell del pròxim dia 31 de juliol una moció de suport en la que dins els acords, sol·liciten als grups municipals i a l’equip de govern, que el consistori doni suport a les reivindicacions i que es posicioni en el manteniment del sistema públic de salut.

Des del mateix partit han explicat que recolzen les reivindicacions dels professionals del sistema públic de salut i que, tot i que l’administració local no té competències directes en sanitat, pensen que les administracions locals han de vetllar pel compliment dels serveis públics i per altra banda cal recordar que quasi la totalitat de grups amb representació a l’Ajuntament del Vendrell, té representació al Parlament de Catalunya pel que tenen la responsabilitat d’instar als diputats de les corresponents formacions polítiques la seva implicació en resoldre el problema.