El govern espanyol aprova la creació de catorze nous jutjats a Catalunya

S'implantaran nous òrgans a Barcelona, Badalona, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sabadell, Terrassa, Girona, Lleida, Reus i el Vendrell

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres un reial decret per crear 93 nous jutjats a l’estat espanyol, catorze dels quals a Catalunya. Les noves places es distribueixen entre diferents unitats de primera instància, de primera instància i instrucció i mercantil. Concretament, els jutjats que s’implantaran seran el de primera instància número 59 de Barcelona, el número 8 de Badalona, el 8 i el 9 de Granollers, el 8 de l’Hospitalet de Llobregat, el 9 de Mataró, el 9 i el 10 de Sabadell, el 9 de Terrassa, el 7 de Girona, el 9 de Lleida i el 7 de Reus; el de primera instància i instrucció número 9 del Vendrell i el jutjat mercantil número 11 de Barcelona.
Dels catorze nous òrgans judicials que es crearan a Catalunya, deu seran a la província de Barcelona en ser la de “més població, litigiositat, complexitat dels assumptes i conflictivitat de la regió”, assenyala el Ministeri de Justícia. L’objectiu d’aquest prop centenar de jutjats nous és “adequar la planta judicial a les necessitats existents”.