Cloenda del segon trimestre del projecte educatiu “Endavant”

El passat dijous 16 de març, a l’Hotel d’Entitats, va tenir lloc la cloenda del segon trimestre del projecte educatiu “Endavant”

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest és un projecte de l’Ajuntament del Vendrell i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu principal donar suport a aquells alumnes que presenten dificultats d’aprenentatge, desmotivació, absentisme, problemes de conducta i que, en definitiva, tenen el risc de no graduar-se en ESO.

Per tal de facilitar la integració escolar, social i laboral d’aquests alumnes, el projecte “Endavant” ha previst adaptacions curriculars, flexibilitat horària i la realització d’estades formatives fora del centre, en empreses, entitats o departaments de l’Ajuntament. La finalitat és que els alumnes, a través de l’aplicació pràctica dels coneixements i en un entorn adult que fomenti la responsabilitat, trobessin la motivació necessària per continuar els seus estudis.

Els alumnes han presentat un treball on expliquen la seva experiència en les empreses on han fet les pràctiques per tenir contacte amb el món laboral des del vessant formatiu, en combinació amb les hores lectives a l’institut. Durant els propers dies començarà l’últim trimestre i els alumnes canviaran d’àmbit laboral, la qual cosa ajudarà els joves a continuar actius i mantenir les ganes d’aprendre coses noves. D’aquesta manera, adquiriran hàbits com la puntualitat, la responsabilitat, etc., i els ajudarà a aprovar l’ESO i motivar-los a continuar estudiant, que és l’objectiu principal del projecte.