Aturada general i concentracions al Baix Penedès

Durant tot el dia s'han anat produïnt concentracions i talls a la N340

El mateix dia 1 d’octubre es va informar que avui es faria una aturada i vaga general per tal de condemnar la violència el dia del referèndum. Així s’ha viscut al Baix Penedès.

La primera aturada s’ha dut a terme a la N340, on més de 250 persones s’han situat a la rotonda de l’Arboç així com a diferents llocs estratègics com La Gornal, per tal de no deixar passar cap cotxe. Aquest tall de la carretera no ha estat convocat per cap associació, entitat o partit polític sinó que de forma totalment improvisada, ahir a la tarda i a través de Whatsapp, es va fer una reunió i es va acordar. L’aparença de l’N340 ha estat totalment desèrtica durant hores i a mida que transcorria el temps, més persones s’anaven a afegint a l’aturada. El civisme de la gent era exemplar tant, que quan arribava un cotxe o moto que necessitava assistència mèdica, era deixat passar amb aplaudiments de totes les persones. El tall, en el que estava la policia local de l’Arboç i també han vingut dues patrulles dels Mossos d’Esquadra els quals han estat aplaudits i vitorejats per tota la gent. Només s’ha viscut un moment de tensió, quan una conductora ha volgut intentar passar i li ha donat un cop amb el cotxe a un dels manifestants. La persona que ha rebut el cop, ha agafat el número de matrícula i ho anava a denunciar.

Imatge del tall de la N340 que s'ha realitzat aquest matí. Foto: Cedida
Imatge del tall de la N340 que s’ha realitzat aquest matí. Foto: Cedida

Les movilitzacions i les concentracions han estat contínues durant tot el dia d’avui. A les 11 del matí al Vendrell, el Vendrell s’omplia de centenars de persones que, de forma pacífica, es manifestaven pels carrers i s’adherien a l’aturada general del país.

Així mateix, aquesta manifestació ha acabat davant la caserna de la Guàrdia Civil, lloc en el que s’ha llegit un manifest mentre que totes les persones estaven assegudes a terra.

10_mani_2octubre_Marc_web

Aquesta tarda a les 18 hores, ANC i Òmnium havien cridat a tota la població a concentrar-se a les places de la vila de cada comarca i el Vendrell, novament s’ha omplert de gent de tot el Baix Penedès per tal de secundar l’aturada del país. S’han viscut moments molt emotius, han demanat no caure en provocacions de qualsevol tipus i han sol·licitat que intervinguin les institucions europees, així com “la immediata retirada dels cossos de seguretat de l’Estat. Per finalitzar, quan han arribat els Bombers han estat rebuts per forts aplaudiments i la concentració ha acabat cantat “Els Segadors”.