El Teatre Lliure serà a Vilafranca amb el projecte Perspectives

Prenen el nom de Perspectives, ja que és amb aquesta intencionalitat de poder-ho desenvolupar des d'una nova perspectiva

Els serveis de Cultura i de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca s’han adherit al Projecte Perspectives del Teatre Lliure. El Teatre Lliure engega una prova pilot (de setembre a desembre de 2022) amb el suport de la Diputació de Barcelona, per apropar el Lliure a altres municipis, amb la finalitat de col·laborar a crear experiències artístiques, culturals i educatives molt més completes i en format pack. Prenen el nom de Perspectives, ja que és amb aquesta intencionalitat de poder-ho desenvolupar des d’una nova perspectiva.

Es pretén crear xarxa, afavorint un altre tipus de relació amb els espectadors i amb un teatre compromès amb les necessitats de la societat actual.

Les Perspectives són packs d’activitats escèniques i culturals pròpies del Teatre Lliure on el públic podrà gaudir no només de les produccions escèniques del Teatre Lliure, sinó també de les activitats culturals i educatives que les acompanyen i les contextualitzen, amb un fort compromís social.

L’activitat consta de tres pilars.

Una representació teatral de l’obra, que serà Síndrome de gel amb dramatúrgia Mohamad Bitari i Clàudia Cedó, idea i direcció Xicu Masó.

Masó s’endinsa de nou en la crisi migratòria cap a Europa.

Dijous  27 d’octubre, a les 12 h, al Teatre Cal Bolet.

Activitat oberta als instituts de batxillerat de Vilafranca del Penedès on 300 alumnes de tres instituts de la Vila hi participen.

Activitat cultural “Cosmos més vermut”

Un vermut amb la companyia artística per parlar sobre les referències de l’obra escènica que es presenta. Cosmos és un nou panell digital col·laboratiu obert al públic a la web del Lliure que mostra tot el material que ha inspirat la creació d’una producció pròpia, per tal de poder-nos endinsar amb profunditat en la seva cosmologia.

Acte conduït per Carlos Olivares.

Dimarts 25 d’octubre, a les 11 h, a l’Escorxador.

Una trentena d’alumnes d’arts escèniques de l’Institut Milà i Fontanals hi participaran.

Activitat cultural “Taula de Migració i diversitat sexual”

Dimarts 4 de novembre, a les 18 h, a l’Espai Jove la Nau de Vilafranca del Penedès. Obert a tot el públic jove.