El nou carril bici que connecta els polígons de l’avinguda Tarragona ha d’estar finalitzat al novembre

El carril bici connectarà 5 polígons industrials entre Vilafranca i Santa Margarida i els Monjos

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Via Pública, Francisco Romero, han visitat les obres del nou itinerari per a vianants i bicicletes que ha d’enllaçar el nucli urbà de Vilafranca fins al límit del terme de Santa Margarida i els Monjos. El carril bici connectarà 5 polígons industrials entre Vilafranca i Santa Margarida i els Monjos creant una connexió segura per a vianants i bicicletes des del nucli urbà fins al Centre Àgora passant per 5 polígons industrials, 4 de Vilafranca i un d’Olèrdola, amb un volum d’unes 200 empreses i uns 2.000 treballadors. Francisco Romero explicava que els treballs, iniciats al mes de febrer, van a bon ritme i s’espera que la propera tardor estiguin acabats el 1r i el 2n tram.

El primer anirà de la rotonda “de les palmeres,” al costat de l’àrea d’autocaravanes, fins a l’Hotel Air Penedès, amb una longitud de 2 km, i el segon anirà de l’hotel fins a la depuradora d’aigües, amb una longitud de 400m. Allà ha d’enllaçar amb el carril bici que l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos té previst construir fins al seu nucli urbà. El tinent d’alcalde recordava que el projecte preveu “un carril segregat de la resta del vial i amb paviment diferenciat, el manteniment de l’arbrat existent i enllumenat tipus led, que permet estalviar energia i és més sostenible. La voluntat de l’equip de govern és fer carrils segregats allà on l’amplada del carrer ho permeti. Així ho farem en les actuacions previstes en el Pla Integral de Centre i del c/ Comerç (PIICC)”.

Romero ha comentat que el primer tram té un cost de 1,2ME i el 73% del cost està subvencionat per la Diputació de Barcelona, mentre que per al segon tram el pressupost és de 391.000 euros i està subvencionat en un 30% pels Fons FEDER. Actualment està en obres el primer tram i es preveu la finalització a final de setembre. El tinent d’alcalde explicava que, per no condicionar l’ús comercial dels diferents establiments al llarg de l’avinguda Tarragona, “s’està mantenint un estret contacte amb les diverses empreses”. El segon tram, que comportarà la construcció d’un calaix per sota d’una de les rotondes d’accés a l’autopista AP7, està adjudicat, però encara no s’ha iniciat perquè està pendent l’autorització del departament de Carreteres.

Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha destacat que les importants subvencions rebudes per al projecte, “no són perquè sí. Hi ha un treball previ fet en el marc del Pla de Polígons de la Diputació i des del FEDER han valorat el fet que es connectarà de forma sostenible fins a 5 polígons industrials amb uns 2.000 treballadors”. L’alcalde ha afirmat que en el futur es podrà anar de Vilafranca fins a la Ràpita en carril bici amb la repercussió que això tindrà a nivell de mobilitat sostenible. “Centenars de persones podran utilitzar-lo per anar a treballar”, ha dit l’alcalde, que ha recordat el carril ja existent entre Vilafranca i Moja i el que ha d’enllaçar properament amb el nucli de les Cabanyes, donant continuïtat al que arriba actualment fins a l’entrada del camí cap a les muntanyes de Sant Jaume i de Sant Pau. “Aquest nou carril bici és una obra del segle XXI, pensada en termes de sostenibilitat, de qualitat de vida i de salut”, ha reblat Pere Regull.