Detingut a Santa Oliva l’autor del robatori que ha aturat els trens d’alta velocitat

El detingut té 19 anys, li han confiscat el material robat i se li atribueixen els delictes de robatori amb força, estralls i resistència a l'autoritat.

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns a Santa Oliva (Tarragona) el presumpte autor del robatori de cablejat ferroviari que interromp la circulació dels trens d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid.

La investigació continua oberta i la policia catalana no descarta noves detencions, han informat en una anotació de Twitter recollida per Europa Press.

El detingut té 19 anys, li han confiscat el material robat i se li atribueixen els delictes de robatori amb força, estralls i resistència a l’autoritat.

Els tècnics d’Adif han detectat diversos talls de cable de fibra òptica a les dues vies en un tram d’uns 200 metres entre l’Arboç i la Pobla de Montornès (Tarragona).

Han xifrat el material robat en 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització i han informat els Mossos d’Esquadra dels fets.

INTERRUPCIÓ DE LA CIRCULACIÓ

Adif preveu restablir la circulació entre Figueres-Vilafant (Girona) i l’Arboç (Tarragona) progressivament durant el matí d’aquest dilluns.

Renfe ha habilitat un tren especial que ha sortit a les 8.57 hores d’aquest dilluns de l’estació de Madrid Puerta de Atocha cap a Camp de Tarragona per als viatgers amb destinació Calataiud, Saragossa, Lleida i Camp de Tarragona.