Detenen a Vilafranca del Penedès un home per insultar i fer amenaces homòfobes a un jove

L'arrestat pretenia agredir-lo sense cap motiu aparent i la víctima va haver d'acabar marxant

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Els Mossos d’Esquadra han detingut a Vilafranca del Penedès un home de 35 anys i veí de Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès), per un delicte d’odi i amenaces homòfobes. Els fets es van produir el passat 7 de juliol en un parc aquàtic de Lloret de Mar (Selva), quan la víctima estava amb uns amics, en una excursió per promoure la diversitat.
La víctima es va trobar a la zona dels lavabos amb quatre homes que van començar a riure’s d’ell per la seva condició sexual.
Entre ells hi havia el detingut que el va insultar amb expressions d’intolerància i menyspreu, però no es va aturar aquí. Unes hores més tard, l’agressor es va tornar a trobar la víctima a la zona dels tobogans.
En aquell moment l’home va passar a les amenaces de mort i es va abraonar sobre el noi amb la intenció d’agredir-lo, mentre el seguia insultant per la seva condició sexual. La víctima i l’educadora, que estava amb ell, van poder desfer-se de l’atacant i, després de denunciar els fets als responsables del parc, van acabar marxant de la instal·lació.
Els Mossos es van fer càrrec de la investigació i, a través dels testimonis i les càmeres de seguretat, han pogut localitzar l’agressor a qui han acabat detenint per un delicte d’odi. Es tracta d’un home amb nombrosos antecedents i que serà citat properament.

Els Mossos recorden que, amb l’objectiu de tenir la màxima eficàcia en la resolució de casos, és especialment important que les víctimes d’aquests tipus de delictes denunciïn a dependències policials. El cos recorda que aquest és el primer pas per començar a recopilar tota la informació relacionada amb els fets, recollir el màxim de proves i indicis a través del testimoni de persones que van presenciar els fets i altres recursos d’investigació.