Dani Caballero: “El 29-M la Bisbal tindrà un ajuntament socialista”

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Estem a pocs dies de la cita amb les urnes. Què li diu el seu olfacte polític? Quines sensacions té?
Què podem guanyar. Dic més, el 29 de maig la Bisbal tindrà un ajuntament amb una forta presència socialista. I no perquè ho digui jo o perquè tingui una percepció subjectiva. És una evidència. Tan sols cal repassar els resultats electorals. A les darreres eleccions municipals ja vam quedar segons i des d’aleshores el PSC no ha fet res més que incrementar els seus resultats electorals. Ho tenim a tocar, de debò, si ens ho creiem de veritat podem guanyar. La Bisbal es mereix tenir un ajuntament socialista després de molts anys de monòlegs nacionalistes conservadors.

Quin balanç fa del Govern de compromís que ha ostentat l’alcaldia aquests darrers quatre anys?
Són el passat. Miri, jo sempre vull posar el respecte per davant de qualsevol altra consideració i, per tant, vull reconèixer el treball de tots aquells que han dedicat el seu temps a millorar el dia a dia dels seus convilatans. Dit això crec que l’acció de Govern que hem tingut aquests darrers anys és clarament millorable. Dic també que és evident que han actuat en aquests darrers temps per inèrcia, sense tenir l’ambició política que un poble com la Bisbal mereix. Nosaltres no cometrem aquest error. Volem guanyar, sí, però no pel poder o per repartir-nos quatre cadires. Volem guanyar per governar en benefici de tot el poble de la Bisbal. Sense vetos, ni exclusions.

Per tant, entenc que no es planteja cap línia vermella a l’hora de pactar, no?
L’única línia vermella és la mateixa línia vermella. Ja n’hem tingut prou aquests darrers deu anys de fronts excloents i de línies vermelles. Així ens ha anat… no, miri, jo em presento perquè estic convençut que puc guanyar les eleccions. Si no ho cregués seria una farsa com a dirigent polític. En conseqüència, repeteixo, vull guanyar i governar amb una majoria sòlida. Ara bé, el que jo mai faré serà dir al considerat altre: “tu fora, tu no caps, el poble no és teu”. Mai ho faria jo, mai! Tots i totes vivim a la Bisbal, tots i totes ens estimem aquest poble tan suggerent i entre tots i totes hem d’afrontar i guanyar els reptes del futur.

Parlem precisament del poble, quin valora afegit li veu?
Doncs l’extraordinària vitalitat de la seva gent. Veig que vostè no coneix la Bisbal si no no ho preguntaria -riu-. De fet, hem de saber aprofitar més i millor la creativitat i el compromís del nostre teixit econòmic i de les nostres entitats socials i culturals. També hem de ser capaços des de l’ajuntament d’implementar les rebaixes fiscals adients per atreure noves empreses i permetre l’obertura de nous comerços. Des del PSC ho tenim clar, la nostra experiència municipal ens avala. Som un valor, una aposta segura davant la incertesa d’aquells que encara ara afirmen que el més intel·ligent és la confrontació. O sigui, dit d’una altra manera: barallar-se amb tothom. Com es pot anar bé així?

Finalment, per què un bisbalenc l’hauria de votar a vostè?
No demano un vot en clau personal, demano als meus veïns i veïnes que es mobilitzin a les urnes i que votin PSC en defensa pròpia, en defensa de la seva identitat com a poble i del progrés social que representem els socialistes. Hi ha massa en joc per a quedar-se a casa o dividir els sufragis entre opcions minoritàries que no tenen ni la més mínima opció de guanyar l’alcaldia. En aquests comicis la disjuntiva està molt clara: o tenim més del mateix (amb els resultats previsibles), o optem pel canvi segur i il·lusionant que representa el PSC i, humilment, la meva persona. No hi ha terceres vies.