fbpx

Dani Caballero: “El nou projecte de les Planes del Vent suposarà un pas gegant per la Bisbal”

Avatar photo

Les eleccions municipals del 28M van forçar un acord tripartit a la Bisbal del Penedès, sumant els regidors de Compromís, PSC i ERC. En aquest pacte, el socialista Dani Caballero va assumir la regidoria d’ensenyament, de residus i del benestar animal. Parlem amb el regidor del PSC per tractar els projectes més interessants del municipi i la seva tasca al govern local.

 

El veig molt il·lusionat amb aquest futur parc empresarial que portarà per nom “les Planes del Vent”, expliqui’ns per què és tan important que tiri endavant?
Doncs perquè suposarà un pas de gegant per la Bisbal del Penedès, així de clar. Miri, estem parlant d’un centre de formació professional dual i de formació ocupacional extraordinàriament ambiciós que vol oferir la demanda la formació específica relacionada amb les empreses del nostre entorn a fi i efecte de cobrir nous llocs de treball. Per tant, parlem d’ocupació, per tant, parlem de qualitat de vida, noves oportunitats i futur per la Bisbal, que és un poble viu. Estic, certament, mol il·lusionat i esperançat. I no només pel poble sinó per tota la comarca del Baix Penedès que guanyarà en impuls econòmic, laboral i de formació ocupacional.

 

I com han estat capaços de què aquest projecte tingui per seu un poble com la Bisbal?
Doncs per començar treballant lleialment, tots i totes a una, dins de l’equip de Govern. Sempre vaig dir que no venia a l’ajuntament a escalfar cadires sinó a treballar per millorar el dia a dia dels meus convilatans. Amb realitats concretes i predicant amb l’exemple. Com ho serà aquest pla parc dinamitzador que ens permetrà industrialitzar una part del nostre teixit productiu, renaturalizant -alhora- tota la zona del torrent que quedarà integrada al seu entorn, creant també un espai verd i una futura zona d’activitat econòmica que serà sostenible ecològicament parlant. I tot fomentant el procés participatiu poble endins de manera que tothom qui vulgui pugui aportar les seves propostes per millorar en eficiència i qualitat. És a dir, la política en positiu que defensa i encarna el PSC.

 

Vostè en aquest mandat municipal ha entrat a l’equip de Govern on és el responsable d’ensenyament, residus i benestar animal. Com definiria la seva aportació i que el va animar a entrar al Govern?
El mateix que em va animar a presentar-me com a cap de llista del PSC, la meva disposició total a treballar políticament per fer avançar aquest poble que és un crisol d’oportunitats, en bona mesura, encara per desenvolupar. I la meva convicció que aquest poble no és de ningú en concret sinó que és de tots i de totes, literalment. És a dir que mai s’ha d’establir un “nosaltres” en contraposició a  “ells” en funció d’on haguem nascut, del partit al que votem, la llengua que parlem a casa o del que sigui. S

empre he dit que la Bisbal serà plural o no serà. Això també implica mullar-se, no limitar-se a veure els braus des de la barrera, i comprometre’s políticament per aportar al nostre granet de sorra en benefici de l’interès general. I això és que estem fent, sigui dit amb tota humilitat però també amb tota la convicció, a l’equip de Govern. Amb totes les ganes i tota la determinació possibles, més encara que les que tenia el primer dia…

 

Jo dic la Bisbal del Penedès i vostè identifica…?
Una vitalitat extraordinària, que sorprèn perquè no deixa de commoure. Una voluntat de ser poble, una determinació per tirar endavant tot i les dificultats i una disposició permanent a seguir avançant sense deixar ningú abandonat a la cuneta. Això és el que em fascina d’aquest poble que és realment únic en les seves característiques. Miri, sovint ens han donat per morts en el decurs de la nostra històrica. Doncs bé, aquí estem amb més força i empenta que mai. I no ho és per cap casualitat, és així pel vigor i la capacitat de treball dels meus veïns i veïnes que no baixen mai els braços, com es va poder tornar a comprovar durant la pandèmia. Si visqués vostè a la Bisbal ho entendria a la perfecció.

 

El veig enamorat de la gent de la Bisbal…
Com per no estar-ho! La veritat és que el que més m’agrada de ser regidor és el dia a dia amb la gent, amb les persones, amb els veïns, amb la ciutadania. És realment fascinant, aprens moltíssim sobretot a nivell humà. Recordo aquell jove que anava a portar menjar a la casa dels seus avis durant la pandèmia de la COVID. Un dia quan havia acabat el confinament, parlant al carrer, em va dir “hi ha coses, com l’amor que tens pels meus avis, que cap pandèmia ni cap epidèmia poden destruir.” Tenia tota la raó. Li deixo la última paraula.

 

Queda dit. Li agradaria destacar alguna altra cosa que consideri important per la Bisbal en un futur immediat?
Sí, que el més important és que sapiguem preservar aquest patrimoni moral del que parlava com a poble. No sabem que ens pot sorprendre en el futur (penseu en la pandèmia, penseu en la guerra d’Ucraïna, penseu amb l’increment de la inflació, etc.), el que si que hem de tenir clar és que si actuem com el noi del que parlava abans el futur és nostre. I ho crec no perquè sigui un ingenu, ni tampoc perquè tingui cap poder que sustenti les meves paraules, sinó perquè els ideals que fem vius cada dia en aquest poble són vertaders. Si creiem en un poble cohesionat, unit en la seva diversitat, en el que tots els seus fills i filles tinguin un futur de progrés, amb benestar social i on ningú quedi exclòs d’unes condicions de vida material dignes crec que cada cop serem més forts i serem capaços de guanyar i tirar endavant el projecte que sigui. Guanyarem mentre siguem això que som: un poble, un sol poble.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Entra a robar en un pis, hi reté una jove i fereix els 4 policies que la van rescatar

Notícia següent

“Acompanyem vides”: el nou marc estratègic de Mataró

Notícies relacionades