L’oposició en bloc abandona el ple de Cunit després d’un encès debat sobre la moció dels presos polítics

Aquesta moció presentada pel grup d'ERC Cunit ha fet escalfar tant els ànims que, l'oposició en ple composada per PSC, C's i PP ha abandonat el ple.

temps lectura-Temps de lectura: 1 minut

Aquesta tarda el ple de Cunit ha viscut un encès debat sobre una declaració institucional per la llibertat de les preses i els presos polítics. Aquesta moció presentada pel grup d’ERC Cunit ha fet escalfar tant els ànims que, l’oposició en bloc composada per PSC, C’s i PP ha abandonat el ple.

La declaració en qüestió volia rebutjar l’escalada repressiva dels darrers mesos i exigir l’excarceració imediata de tots els presos polítics, expresar el ple suport al Govern de la Generalitat de Catalunya, expressar el ple suport a la Mesa i al Parlament de Catalunya, exigir la fi de la judicialització de la política catalana, instar la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals a exigir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d’una solució política i exigir l’aixecament immediat de l’aplicació de l’article 155 de la CE.

Malgrat aquesta moció s’havia aprovat en molts municipis de la comarca del Baix Penedès i en la majoria de casos, també amb el suport del PSC, a Cunit la història ha estat totalment diferent.

Segons el PSC de Cunit, a la segona volta del debat, aquest s’ha escalfat de tal manera que, el portaveu del PDeCAT, segons la seva versió els ha faltat el respecte i aquest ha estat el motiu pel qual han abandonat en bloc el plenari.

L’alcaldessa de Cunit Montserrat Carreras ha explicat en el moment en què ha sortit l’oposició, que han marxat del ple perque se sentien ofesos per algunes afirmacions que s’havien produit durant el debat i que estaven en el seu totalment dret de marxar.

En el moment del torn de precs i preguntes dels veïns i veïnes, alguns s’han queixat perque consideraven una falta de respecte la seva marxa, mentre que ells han hagut d’aguantar tots els torns de tots els grups polítics.