L’Era de Cal Marquès inicia la formació en agricultura ecològica del 2017

Avatar photo

El curs consta de 6 tallers pensats per adquirir bones pràctiques per fer una horticultura sostenible

Dissabte passat va tenir lloc al recinte d’horts de l’Era de Cal Marquès la primera de les sis sessions del curs d’horticultura ecològica 2017,  organitzat per la Regidoria de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Cunit.

Aquesta primera activitat formativa ha consistit en un taller sobre com prevenir i controlar possibles plagues als horts, sense cap tipus de tractament químic.

Les persones que actualment se’n cuiden de les parcel·les d’horts municipals han pogut conèixer amb detall en aquest taller com elaborar diferents preparats:  insecticides, fungicides i vitalitzants de les plantes hortícoles (a base de cura de cavall, ortiga, all, ceba, i llet o iogurt) de fàcil preparació i cost.

Per a conrear els horts municipals és condició fer-ho mitjançant tècniques i pràctiques de maneig ecològic, per això és requereix que les persones que se’n cuiden, les coneguin.

De la mà dels membres de la Cooperativa La Piotxa, s’impartiran entre els mesos d’abril a setembre, 5 tallers més que tractaran sobre els cultius de temporada, el lombricompost, la producció de les pròpies llavors i per últim sobre tècniques de conservació i aprofitament dels excedents dels horts.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Creació del Consell dels Infants de Constantí

Notícia següent

Arriba ‘La Boja setmana del comerç de Cunit’

Notícies relacionades