La platja de Cunit serà l’escenari d’una recreació històrica de la Guerra Civil

L’horari de la recreació serà el dissabte 11 de maig de les 10 hores fins a les 14 hores

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge de la platja de cunit on es farà la recreació. Foto: Aj. Cunit

La recreació històrica de la Guerra Civil està organitzada pel Grup de Recreació Històrica “XV Brigada Mixta” i el Grup de Recerca DIDPATRI de la Universitat de Barcelona amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme i Patrimoni. També es compta amb la participació del Servei Històric del Cos dels Mossos d’Esquadra i Recreadors de la UB. La recreació es desenvoluparà entre l’Avinguda Tarragona i la platja, a l’entorn del carrer Francesc Macià. Al llarg del matí els serveis de megafonia alternaran musica de l’època, amb explicacions generals sobre la recreació i discursos a càrrec dels comissaris. Es simularà l’atac del “sabatetes”, un dels hidroavions Heinkel He 59, els quals atacaven la costa catalana.

L’horari de la recreació serà el dissabte 11 de maig de les 10 hores fins a les 14 hores. Els visitants podran seguir lliurement un itinerari per visitar els llocs, on els recreadors explicaran els diversos aspectes de la vida quotidiana, els processos de fortificació, les armes, higiene, alimentació, etc. També hi haurà visites guiades gratuïtes per a les persones que ho demani a les 12h i 13 h. Caldrà apuntar-se en el lloc de control de l’accés.

Per últim, a les 18 h a la sala de plens de l’Ajuntament, es projectarà el documental “Fortificacions Oblidades, la defensa de costes al Baix Penedès i Garraf durant la Guerra Civil espanyola”, dirigida per Laureano Clavero.