Exposició ‘LA DEFENSA DE COSTES AL TERME DE CUNIT’ a l’Oficina de Turisme

Del 20 de maig al 20 de juny del 2017, l'Oficina de Turisme de Cunit acollirà l'exposició del grup d'estudis locals 'Delmacio de Conito'

Coincidint amb la jornada de recreació històrica del dissabte 27 de maig, el Grup d’Estudis Cunitencs s’afegeix a l’activitat amb una exposició fotogràfica retrospectiva sobre la defensa de costes en el terme de Cunit.

Tota la línia de costa comptava amb nombrosos sectors extremadament vulnerables davant un hipotètic desembarcament de l’exèrcit “nacional”, per tot això, es va iniciar urgentment la construcció de trinxeres, fortins de formigó i bateries d’artilleria.
A Cunit ja existia un quarter de carrabiners de planta baixa i pis sobre la platja i al dret de l’estació.
A la desembocadura del torrent del Mas d’en Pedro, que fa de límit municipal, s’hi va construir una casamata de formigó per una metralladora. A la riba esquerra del torrent principal l’obra ja va ser mes complexa doncs s’hi va edificar un fortí rectangular amb dos blocs semicirculars a cada extrem. De tot això avui ja no queda res, Tot va ser enderrocat a finals dels anys 50.

L’exposició es pot visitar en horari de dilluns a dissabte de 10 a 14h i divendres també fins les 18h.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni: “Aquesta mostra és una bona oportunitat per a veure un interessant recull històric que ha fet el grup d’estudis cunitencs, al qual agraeixo la seva dedicació per a desgranar capítol a capítol la història del nostre municipi. Tant la recreació històrica com aquesta exposició ens permetran visualitzar com era Cunit, com s’hi vivia i les característiques d’una època que avui en dia és un episodi important de la història”.