Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Cunit implementa un nou programa de recollida de residus

Avatar photo
“No serà un camí fàcil, ja que som animals de costums i ens costa canviar les rutines diàries, però confiem en el fet que al final la gent es conscienciï i ho acabí fent bé”

Avui, José Manuel Cabada, membre del PSC i regidor de Cunit, ha explicat un nou projecte dut a terme des de l’ajuntament per a millorar la gestió de residus en el municipi de Cunit.

El municipi tenia el mateix contracte des de 2002, i és per això que a Cunit han decidit modernitzar el seu sistema de recollida de residus,ja que no arribava al 35% de reciclatge en el municipi.

Foto: Sheima Abdelmalek

Després discutir amb l’Agència Catalana de Residus i diverses empreses especialitzades en el recull de residus, s’han considerat dos models que ja tenen molts municipis per a assumir els estàndards europeus de reciclatge: el sistema porta a porta i el contenidor intel·ligent.

El sistema porta a porta consisteix en el fet que cada veí diposita les escombraries en un contenidor petit i que deixa a la seva porta, seguint un calendari establert per a cada dia de la setmana. D’altra banda, el contenidor intel·ligent requereix una targeta per a obrir-se, garantint així un accés controlat.

Un com fet l’estudi per l’ajuntament i haver realitzat un procés de participació ciutadana, s’ha arribat a la conclusió de combinar tots dos models per a adaptar-se millor a les necessitats del poble. A partir de l’1 de març, la zona que hi ha entre la C-31 i la C-32 implementarà el sistema porta a porta, mentre que el barri antic utilitzarà contenidors intel·ligents.

D’altra banda, la zona de la platja i les tres urbanitzacions per sobre de l’autopista començaran a fer ús de contenidors intel·ligents a partir de l’estiu. Per poder conscienciar a la població i fer-ho més fàcil es distribuiran calendaris magnètics per a informar els residents sobre els dies de recollida.

És important destacar que, de moment, no s’imposaran sancions als qui incompleixin el nou sistema, però, rebran un avís i no se’ls recollirà la brossa si ho fan malament, a part, se’ls brindarà assessorament sempre que ho necessitin. Aquest projecte, a més de complir amb els objectius de reciclatge de la Unió Europea, cerca millorar la qualitat de vida a Cunit i evitar possibles multes futures.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

“L’escola va de bolo” porta a l’auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta més de 2.000 escolars

Notícia següent

Mor un home de 50 anys d’un infart enmig del carrer

Notícies relacionades