La darrera edició de la Mostra de Cava i Gastronomia ha deixat novament molt bones sensacions pel que fa a l’assistència de públic i el desenvolupament d’una fira que ha consolidat rotundament la nova ubicació i ambientació al parc Lluís Companys, esdevenint un espai molt més agradable i que en les darreres edicions està apostant fermament en oferir al visitant una experiència més confortable i acollidora.
Des de divendres a la tarda i durant tot el cap de setmana, el Cavatast va comptar amb un volum important de visitants que es va accentuar als migdies i vespres i acompanyat per una meteorologia favorable.
Els primers resultats d’una enquesta realitzada a més de 400 assistents deixa unes dades molt similars a les de l’edició passada, amb un 30% de visitant novell i un 70% fidel a la cita del Cavatast. Pel que fa a l’origen, els visitants de la província de Barcelona representen el 44%, mentre un 43% és visitant local i de la comarca.
La valoració global, tant dels visitants com dels expositors obté una nota molt alta, per sobre del 8 sobre 10, essent el nou espai un dels que rep major puntuació, amb un 8,69.
Pedro Campos, regidor de Turisme, destaca que «seguim avançant en millorar i completar l’experiència del visitant del Cavatast i crec que estem assolint bons resultats, amb un espai més seductor i noves propostes que ajuden a fer que sigui molt més que una fira de degustació i que fa que la gent se’n vagi contenta i amb ganes de tornar l’any vinent»
La programació d’activitats de tastos i maridatges que es van oferir durant la mostra tant a l’estand situat a la mateixa fira com al celler de la Fassina de Can Guineu van comptar amb una excel·lent assistència, amb la participació d’unes 500 persones en total.
Els diferents concerts i actuacions musicals a la fira, així com d’altres propostes que es van dur a terme en paral·lel al Cavatast, com la Nit jove de divendres a la pista exterior de l’Ateneu, o el concert i sessió musical de dissabte a la plaça de l’Ajuntament, també van comptar amb un públic nombrós.
El Cavatast comptava en aquesta edició amb la participació d’una quarantena d’expositors, dels que 25 eren cellers i deu de gastronomia, a més d’estands promocionals dels municipis agermanats de Zegama i Cañete La Real, així com de Penedès Turisme i de Cassà de la Selva, amb una important indústria de taps de suro.