Els casals joves de Calafell aconsegueixen la paritat en el seu ús

També han recuperat el nombre d’usuaris d’abans de la pandèmia

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els dos casals joves del municipi, el de Calafell i el de Segur, freguen la paritat en el seu ús, arran d’uns canvis organitzatius que s’han implantat en les darreres setmanes. En paral·lel, els dos equipaments han recuperat el nombre d’usuaris que tenien abans de la pandèmia.

La regidora de Joventut i centres cívics, Julia Fernández, explica: “Hem redistribuït usos dels diferents espais de casal i amb els canvis, molt petits, hem aconseguit que moltes noies vinguin als casals”.

Fernández precisa: “Al llarg del temps, la sala principal, la que et trobes només entrar, era ocupada per nois que jugaven a jocs digitals. Segurament això feia enrere les noies, perquè ha estat reubicar els jocs digitals en un altre espai, i pujar espectacularment el nombre de noies usuàries”.

“Fets com aquest ens recorden la importància que els equipaments de tota mena, així com l’espai públic, siguin gestionats amb criteris d’igualtat i equitat”, conclou la regidora.

D’altra banda, els casals joves han recuperat recentment el nombre d’usuaris que tenien abans de la pandèmia. La tornada a la normalitat en aquests equipaments ha estat lenta, ja que els espais cívics en general van ser dels darrers que van poder reobrir les portes. És més, durant els confinaments van proliferar les formes de lleure que podien gaudir-se des de casa. “La presencialitat ha anat tornant a l’activitat dels casals joves i ja estem en xifres prepandèmiques”, apunta Fernández.