Un jutge investiga un presumpte tracte de favor cap a dos agents nous de la Policia Local de Calafell

El sindicat policial SPL-CME ha advertit que s’haurien comès irregularitats durant el procés de selecció assenyalant contradiccions a les proves mèdiques

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge de recurs de dos agents de la policia local de Calafell. (Ajuntament de Calafell)
Un jutge del Vendrell investiga si hi va haver tracte de favor cap a dos agents que es van incorporar a la Policia Local de Calafell a finals del 2018. El magistrat vol esclarir el cas arran d’una denúncia del sindicat policial SPL-CME, que va advertir que s’haurien comès irregularitats durant el procés de selecció, segons ha avançat el ‘Diari de Tarragona’ i ha confirmat l’ACN. En concret, el sindicat va denunciar que els dos candidats no havien superat el reconeixement mèdic i que després se’ls va permetre continuar el concurs perquè van presentar un certificat extern que els considerava aptes. A la fi del concurs, aquestes aspirants van obtenir dues de les cinc places de la convocatòria i ara són a l’escola de policia formant-se per afegir-se a la comissaria de Calafell.
Per esclarir el cas, els Mossos d’Esquadra van anar fa poques setmanes a l’Ajuntament de Calafell per demanar informació detallada del procés de selecció. Segons ha pogut confirmar l’ACN, el secretari municipal els va mostrar tot l’expedient del concurs, celebrat durant el mes d’agost.

Ara el jutge ha citat a declarar quatre persones com a investigades, entre les quals hi ha dos agents de la Policia Local de Calafell i també el president del tribunal del concurs de selecció. Des del consistori asseguren que el procés d’incorporació dels agents es va fer amb independència política i subratllen l’“autonomia, objectivitat i imparcialitat” del tribunal, alhora que defensen la legalitat de les seves decisions.