L’Ajuntament de Calafell ofereix pràctiques remunerades a joves graduats o tècnics superiors

Busquen diferents perfils per treballar sis mesos a jornada completa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
joves

L’Ajuntament de Calafell convoca set places perquè joves graduats o tècnics superiors que hagin acabat recentment els estudis puguin fer pràctiques remunerades durant sis mesos,a jornada completa, a l’administració local. Es convoquen cinc places als serveis jurídics, una d’orientador/a laboral i una de dissenyador/a gràfic/a.

Per a accedir a aquestes places, cal tenir una titulació universitària o una de cicles formatius de grau superior o mig, segons els casos. Els perfils demandats poden ser consultats en aquest enllaç. Cal tenir present que l’oferta és provisional, a l’espera que, com qualsevol altre pla ocupacional, sigui aprovat definitivament, raó per la qual el nombre de places podria variar.

Un dels requisits és que els aspirants estiguin inscrits a la Garantia Juvenil, ja que les pràctiques remunerades ofertes formen part d’aquest programa europeu, amb una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Segons la regidora d’Ocupació, Mònica Trepat, “aquestes pràctiques són una oportunitat per adquirir experiència professional, mentre es treballa de forma retribuïda. Aquesta és la filosofia de la Garantia Juvenil, una iniciativa per combatre l’atur entre el jovent”.

Trepat també diu: “Estem parlant, a més, d’una acció que fomenta el capital humà jove, tot  atraient talent al funcionament dels serveis públics”.

Què és la Garantia Juvenil

La Garantia Juvenil està adreçada a persones d’entre 16 i 30 anys, que no hagin treballat ni fet accions educatives ni de formació en les setmanes immediatament anteriors a la inscripció. Si es compleixen els requisits, la Generalitat es compromet a oferir als candidats, en el termini de quatre mesos, una oferta de treball, unes pràctiques en una empresa o la formació necessària per a accedir al mercat laboral.

La iniciativa ofereix oportunitats per als joves, però també ajuts per a les empreses, a partir de programes de formació per a desenvolupar competències professionals; inserció en el mercat laboral, amb pràctiques o contractes laborals; suport a l’emprenedoria i l’autoocupació, i orientació laboral.