L’Ajuntament de Calafell instal·larà un ascensor a l’edifici de la plaça de Catalunya

És l’únic que resta per a adaptar i suprimir completament les barreres arquitectòniques a equipaments i oficines municipals

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge de l'ajuntament de Calafell. CEDIDA

Els serveis tècnics de l’Ajuntament de Calafell estan redactant el projecte per instal·lar un ascensor a l’edifici principal del consistori, a la plaça de Catalunya. Es preveu tenir enllestit el projecte a finals d’estiu i l’obra entraria en el pressupost municipal de 2020.

L’edifici històric de l’Ajuntament és l’únic que resta per a adaptar i tenir tots els equipaments i oficines municipals sense barreres. Amb aquesta obra, tots els immobles municipals tindran ascensors, rampes o accessos especials, per a les persones amb mobilitat reduïda.

El projecte s’aprofitarà per millorar l’accés a l’edifici consistorial. I haurà de respectar els elements catalogats d’aquest casalici, aixecat en el darrer tram del segle XIX.

Actualment, a l’edifici de l’Ajuntament s’hi està fent una obra per reparar la teulada, que presentava un important deteriorament. No era un problema de seguretat, sinó de goteres i filtracions, que afectaven el cel ras de la segona planta. L’obra s’aprofita per renovar les conduccions que discorren pel fals sostre i solucionar els problemes de climatització d’aquesta planta.