L’Ajuntament de Calafell remodela la plaça dels Ànecs

La part més visible de l’actuació és la desaparició del petit estany

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge de la plaça dels Ànecs de Calafell. Foto: Aj. Calafell

L’Ajuntament està tirant endavant la remodelació de la plaça dels Ànecs, situada a la confluència entre la rambla Mossèn Jaume Tobella i el Passeig de la Unió. S’hi fa una inversió de 17.921,60 euros euros, per posar solució als problemes de funcionament i de seguretat de les instal·lacions de la plaça.

En concret, la part més visible de l’actuació és la desaparició del petit estany. Les repetides avaries de la instal·lació hidràulica provocaven l’entollament de l’aigua i l’aparició de males olors i de mosquits: de fet, sovint s’havia de mantenir buit per evitar les molèsties. Però, a la vegada, hi havia problemes de seguretat, perquè es tracta d’un llac al mateix nivell que la resta de plaça, i sense cap protecció, raó per la qual no eren rares les caigudes.

Així doncs, es retiren les instal·lacions d’aigua, s’enderroca  la part encimentada i el clot es reomplirà amb la mateixa sorra de la resta de la plaça.  A més, s’aprofita per millorar l’enllumenat.

La plaça dels Ànecs, creada l’any 1991 quan es va ordenar la cruïlla on és, és en un punt de pas molt concorregut. A més, és un lloc tradicional de trobada de famílies i nens per estar a tocar d’una zona escolar.