La justícia arxiva les denúncies per la plaça de subinspector de la Policia local de Calafell

Han quedat desestimades tant la causa penal com el recurs contenciós administratiu

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge recurs de la comissaria de la Policia Local de Calafell. CEDIDA

El jutjat número 9 del Vendrell ha arxivat la denúncia penal interposada arrel d’un concurs-oposició per a la plaça de subinspector de la Policia local de Calafell. En no presentar-se cap recurs dins del termini establert, l’arxiu esdevindrà ferm. La justícia ja havia desestimat la reclamació per via contenciosa administrativa, raó per la qual el cas queda tancat definitivament i es confirma que l’Ajuntament va actuar en tot moment de forma ajustada a la llei.

La denúncia ara arxivada va ser presentada per un altre aspirant en aquell concurs, celebrat l’any 2017, i imputava prevaricació i tràfic d’influències als membres del tribunal d’oposició, a l’aspirant guanyador i a l’alcalde de Calafell. Els presumptes fets denunciats, tanmateix, no tenen “rellevància penal, i ni tan sols són constitutives d’infracció administrativa”, diu l’acte del jutjat vendrellenc.

La resolució cita la sentència del jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona, de maig d’enguany, que es pronunciava en el mateix sentit. És a dir, que un nomenament interí i d’urgència, com era el cas, no té els mateixos requisits que si la plaça serà en propietat.