Ferré busca un pacte estable a Calafell però no descarta governar en minoria: “No hi ha possibilitat de fer oposició”

L’alcalde en funcions evita assenyalar cap formació com a aliada preferent per negociar

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de Ramon Ferré. Foto: ACN
Ramon Ferré celebra l’àmplia victòria obtinguda a Calafell amb 9 dels 21 regidors del ple, i dona per inviable qualsevol acord que li pugui prendre l’alcaldia. “No estic preocupat perquè no veig cap alternativa clara”, afirma a l’ACN, tot assegurant que “no hi ha possibilitat de fer massa oposició”. L’alcalde en funcions diu que vol reforçar la majoria obtinguda a través de diversos pactes, bé sigui per a la investidura i la formació de govern, o puntualment per als grans projectes de mandat que assumiria governant en minoria. A les converses que comença aquest dijous hi convida tots els partits i evita assenyalar cap soci preferent, de manera que posa el comptador a zero respecte el pacte amb PP, UAM i CS que li va permetre arribar a l’alcaldia ara fa quatre anys.
El PSC de Calafell va obtenir diumenge el doble de vots que a les eleccions municipals del 2015, fet que li ha permès passar de 5 a 9 regidors i situar-se com a primera força. Ramon Ferré veu ja lluny el pacte amb PP, UAM i Cs que va signar fa quatre anys per desbancar CiU com a partit de guanyador, i atribueix la victòria del passat diumenge a “la proximitat, la feina ben feta i l’estabilitat aconseguida”.

Assegura que el projecte de l’última legislatura ha fet que diversos veïns propers a formacions polítiques antagòniques s’hagin decantat pel PSC. “Hem rebut vots de gent que ens ha dit que és independentista”, afirma, reconeixent que bona part dels resultats són “un vot prestat”. “Ara intentaren representar aquesta diversitat”, es proposa.

L’oposició, sense marge per pressionar

Ferré sosté que “la gent ha parlat clarament i vol que el govern sigui del PSC”, però estén la mà a arribar a aliances amb la resta de forces per garantir la majoria absoluta. “Intentarem, com a mínim, sumar 2 regidors però també treballarem per a què els pactes siguin el més amplis possibles”, apunta, alhora que destaca que “tant poden ser pactes per a la investidura, per als pressupostos o per a grans projectes d’interès”. “La gent vol que ens entenguem entre tots i que les polítiques no siguin autoritàries”, afegeix.

Preguntat si veu probable repetir el pacte de govern amb PP i UAM o l’acord de governabilitat amb Cs, Ferré assegura que les negociacions no estaran condicionades per l’últim mandat. “Ells no tenen per què ser prioritaris. La idea és buscar els màxims suports”, insisteix, mentre menysté el poder que podran tenir els partits des de l’oposició, amb 3 regidors d’Esquerra com a segona força, “enfront un govern tant reforçat”.

Ferré considera que “l’oposició haurà de ser constructiva i no pot ser dura, perquè no tindria sentit amb la poca força que tenen”, i insta la resta de partits “a buscar acords amb el govern”. També es compromet a ser ell qui treballi per tancar aliances.