El patrimoni històric de Calafell participa en el congrés arqueològic més important d’Europa

Hi fa dues presentacions, una sobre la Ciutadella Ibèrica, i l’altra, sobre la Cova Foradada

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El patrimoni històric de Calafell està present en el 24è Congrés de l’Associació Europea d’Arqueòlegs (EAA), que se celebra a Barcelona del 5 al 8 de setembre del 2018 i que té per lema principal Reflecting Futures (Reflecting els Futurs). Aquest Congrés, que comptarà amb la participació de 3.000 arqueòlegs provinents de més de 60 països, és l’esdeveniment sobre arqueologia més important a Europa.

Dins del programa del congrés, dimecres passat un grup de 15 arqueòlegs van fer la visita guiada a la Ciutadella Ibèrica. Va ser una de les sortides que l’organització del Congrés proposa als participants per visitar diferents jaciments arqueològics i museus arreu de Catalunya.

Avui dissabte, hi hauran dues presentacions amb presència de dos espais del patrimoni de Calafell, la Cova Foradada i la Ciutadella Ibèrica. Seran dues sessions. Lla primera, “Discerning diachronic functional changes in the short-term occupations of Cova Foradada (Calafell)”, a càrrec d’investigadors del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques, Secció Prehistòria i Arqueologia, de la Universitat de Barcelona. Aquesta presentació s’inclou dins la sessió 438 (“Not only use: Application of functional methods for a better comprehension of operative chains”).

La segona presentació serà “Experimental archaeology and experimentation as a learning tool of the Iberian period: The Iberian Citadel of Calafell”, a càrrec de personal de la Ciutadella Ibèrica. La ponència es farà en una sessió organitzada pel doctor Roeland Paardekooper de l’EXARC (la xarxa europea de museus a l’aire lliure) i pel doctor Harold Mytum, de la Universitat de Liverpool. La sessió tractarà sobre l’aprenentatge a partir de l’arqueologia experimental, que és la principal línia de treball del jaciment de la Ciutadella.