El cementiri de Calafell obrirà amb mesures especials per Tots Sants

Hi haurà aforament limitat i temps màxim d’estada

Imatge del cementiri de Calafell. CEDIDA

L’Ajuntament de Calafell aplicarà mesures especials de seguretat sanitària al cementiri municipal per Tots Sants i els dies previs. Hi haurà aforament limitat i un temps màxim d’estada a l’interior del recinte. A més, l’Ajuntament demana que les visites al cementiri s’espaïn en la setmana anterior a l’1 de novembre, per tal d’evitar aglomeracions en les dates en què previsiblement hi haurà més afluència, el mateix dia 1 i el 31 d’octubre.

L’entrada al cementiri també estarà controlada i regulada per garantir les distàncies de seguretat. I tant el recinte com el seu exterior seran objecte d’una neteja i desinfecció rigoroses. Aquest conjunt de mesures començarà a aplicar-se ja en les jornades prèvies a l’1 de novembre.

Alguns detalls estan per perfilar, com la durada màxima de les visites, i se n’informarà en breu. El tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos, apunta que “fem aquest avanç perquè hi ha gent preocupada per si podran visitar els seus difunts en aquestes dates tradicionals, atesa l’evolució de la pandèmia”. Afegeix: “I sí, el cementiri obrirà, però estem en un any excepcional, i serà amb mesures també excepcionals”.

Marcos també diu que “demanem que tothom respecti el temps màxim d’estada que s’establirà, per solidaritat amb la resta de persones que volen visitar el cementiri. I en aquest mateix sentit, i per prevenir riscs, que s’intenti anar-hi altres dies”.