Calafell tindrà un hort terapèutic a la masia del Vilarenc

Avatar photo

Conveni entre l’Ajuntament i l’entitat Ahesat

Imatge d’un hort a Calafell. Foto: Cedida

Calafell tindrà un hort terapèutic que funcionarà com a punt de trobada i activitat per a ajudar a recuperar la salut els seus usuaris. Estarà a l’antic hort de la masia de la Vilarenc, a la cantonada del Passeig de la Unió i l’avinguda del Vilarenc i serà possible gracìas a un conveni entre l’Ajuntament i l’entitat Ahesat.

L’Ajuntament cedirà gratuïtament a Ahesat l’ús del terreny de l’antic hort de la masia. Quan es va restaurar la masia per fer-ne seu dels serveis locals d‘ocupació, es va reservar i habilitar  aquest espai per a la futura instal·lació d’horts urbans o projectes emblants. Tanmateix, l’espai estava en desús. També se cedeix l’ús d’una caseta per guardar les eines.

Ahesat havia presentat a l’Ajuntament el projecte “tot d’hOrt”, la finalitat del qual és la creació d’un hort terapèutic adreçar a persones amb unes necessitats definides, tan físiquis com emocionals i anímiques. Aquí, els usuaris podran tenir un espai on trobar-se, recuperar-se i aprendre sobre alimentació saludable o plantes medicinals. Segons els promotors, l’hort serà una eina per ajudar a restablir la salut i la qualitat de vida, a la vegada que es dona vida a l’hort del Vilarenc.

Ahesat es defineix com una entitat participativa en l’acció social i té la intenció de “portar al municipi i entorn, activitats, coneixements i experiències que contribueixin a l’empoderament, la convivència i la passió per construir una societat sana i responsable”. L’entitat desenvolupa projectes com el Banc del Temps o el Banc d’Aliments per a Mascotes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més de 200 persones participen en les activitats municipals d’Esport solidari “L’Arboç es mou!”

Notícia següent

Jaume Casañas: “La Diputació de Tarragona i el Baix Penedès, una oportunitat”

Notícies relacionades