Calafell posa en marxa la segona edició del projecte “Art a les escoles”

Iniciativa del Pla Educatiu d’Entorn per portar als centres educatius diferents disciplines artístiques

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa la segona edició del projecte “Art a les escoles”. És una iniciativa del Pla Educatiu d’Entorn per portar als centres educatius diferents disciplines artístiques que s’imparteixen a l’Escola d’Art de Cal Bolavà: pintura, dibuix i costura.

El projecte s’adreça a alumnes de cinquè curs de primària i té l’objectiu que aprenguin tècniques d’arts plàstiques. La segona edició ha començat a l’escola Vilar, i en setmanes posteriors, anirà rotant per les diferents escoles del municipi. Imparteixen aquesta activitat dues de les professores de l’Escola d’Art de Cal Bolavà.

“Aquesta activitat vol fomentar la creativitat de l’alumnat, de forma que rebi una formació molt més integral, que inclogui també les sensibilitats artístiques”, explica la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament, Lluïsa Lastra.

Què és el Pla Educatiu d’Entorn

El Pla Educatiu d’Entorn és una proposta educativa promoguda entre l’Ajuntament i el departament d’Ensenyament de la Generalitat que busca aconseguir l’encaix i la col·laboració entre ambdós per tal d’aconseguir uns objectius comuns:

–Promoure la cohesió social a través de l’educació intercultural, l’equitat i l’ús de la llengua catalana.
–Incrementar l’èxit escolar.
–Millorar el vincle entre les famílies, escoles i entorn.
–Enfortir les xarxes educatives i la participació en activitats de lleure.

Així doncs, els plans educatius d’entorn fomenten el treball en xarxa entre centres educatius, associacions de pares i mares, entitats culturals, associacions e barri i col·lectius socials diversos, de manera que s’aconsegueix portar l’educació i experiències de convivència a dins i a fora dels centres educatius.