Calafell planeja inversions de 45,21 milions d’euros fins al 2025

El Pla de Mandat es presenta a partir d’aquesta setmana als consells de participació ciutadana

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Pla general de la platja de Calafell a l'estiu. (Cedida)

L’Ajuntament de Calafell ha elaborat un Pla de Mandat que inclou inversions per import de 45,21 milions d’euros fins a l’any 2025. El document planifica 67 projectes a desenvolupar fins al 2023, quan acaba la legislatura, però que en alguns casos es completaran en els dos anys posteriors.

A partir d’aquest dilluns, 18 de novembre, es presentarà als consells de participació ciutadana, perquè el debatin i elevin un document que anirà al ple municipal.

Segons l’alcalde, Ramon Ferré, “amb el Pla de Mandat tindrem un full de ruta que recull les actuacions a fer durant el mandat i les prioritza en el temps”. Afegeix que “la planificació servirà per elaborar i tramitar els projectes i aconseguir-ne el finançament”.

Pel que fa a les accions previstes, Ferré subratlla que l’objectiu és “fer canvis que facilitin una millor qualitat de vida als veïns i veïnes, fent un Calafell amable, equitatiu i solidari”.

El Pla de Mandat té cinc línies d’acció. Són les següents, amb una breu descripció i les inversions que sumaran durant els anys de vigència del pla:

La Ciutat Oberta
L’objectiu és avançar en transparència i en la facilitat per a interactuar amb l’Ajuntament, consolidar el nou model participatiu iniciat en l’anterior mandat, i reorganitzar els departaments municipals que donen resposta directa al carrer.
Les inversions sumaran 4.510.000 euros.

La Ciutat per Viure i Conviure
L’objectiu és millorar la qualitat de vida i la convivència al municipi. Es preveuen nous espais formatius, esportius, cívics i socials, i millorar els actuals. S’hi inclouen les polítiques encaminades a millorar la qualitat de vida dels animals.
Les inversions sumaran 14.733.462,77 euros.

La Promoció de la Ciutat
Perseguirà convertir Calafell en un municipi més atractiu comercialment i en lleure. Es desenvoluparan nous atractius turístics i es reforçarà la conservació i promoció del patrimoni històric. I es fomentarà la creació de nous projectes empresarials.
Les inversions sumaran 2.183.835,66 euros.

L’equilibri urbà
Hi haurà una distribució equitativa de les inversions, en funció de la població dels diferents barris, per trencar la dinàmica decadent d’algunes zones i acabar amb el sentiment de greuge comparatiu. A Calafell (Poble i Platja en conjunt) es destinaran el 41,9% de les inversions; a Segur, el 42,2%; i a les urbanitzacions, el 15,9%.
Les inversions sumaran 10.563.536,56 euros.

La Ciutat Ecològica
Seran prioritàries les polítiques de civisme, neteja i mobilitat sostenible. També millorar la permeabilitat de la barrera que suposa la via del tren i fer un salt de qualitat en el reciclatge i la qualitat ambiental de les platges.
Les inversions sumaran 13.225.197 euros.