Calafell organitza un Carnaval reduït i només amb activitats virtuals

El municipi mantindrà un mínim d’ambient de Carnestoltes de forma segura

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Calafell ha organitzat una celebració de Carnaval molt reduïda i només amb activitats virtuals o que no impliquen cap presencialitat. Un Carnaval multitudinari com el de Calafell és del tot inviable en l’actual situació sanitària i amb les restriccions decretades, però s’ha volgut fer una celebració simbòlica en les mateixes dates, de l’11 al 14 de febrer.

Així doncs, l’11 de febrer es farà el tradicional pregó del Rei Carnestoltes, amb un retransmissió en línia a les 19 hores. El pregó, que acostuma a repassar en clau d’humor la vida local de l’últim any, tindrà l’al·licient afegit de la incorporació de la Reina del Carnaval.

I a més s’han organitzat sengles concursos de guarniment de balcons i de disfresses, que es posen en marxa aquest dilluns, 1 de febrer.

D’una banda, ja és obert el termini per inscriure’s al certamen de balcons. Fins al 5 de febrer, tothom pot fer-ho a la regidoria de Turisme, per telèfon al 977 69 91 41, per correu electrònic a informacio@calafell.org o presencialment al carrer Sant Pere, 29-33. Podeu consultar les bases en els adjunts a aquesta notícia.

I de l’altra, per participar en el concurs de disfresses de Carnaval, caldrà pujar a Instagram una foto amb l’etiqueta #carnavalxurigue2021, seguir el compte @turismecalafell i mencionar-lo a la publicació participant al certamen. S’acceptaran com a màxim dues imatges per participant disfressat. Les fotografies poden pujar-se de l’1 a l’11 de febrer de 2021. Hi haurà dues categories: júnior i sénior. Les bases completes són als adjunts d’aquest text.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració de les tres associacions de comerciants i empresaris del municipi: Associació de comerciants de Segur Platja, Associació de comerciants de Calafell Poble i Fòrum Calafell, i la de Calafell Aventura i els cinemes MCB Calafell.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Lluïsa Lastra, explica: “Ja vam anunciar al novembre passat que el Carnaval, tal com era habitual celebrar-lo, seria del tot impossible. Vam analitzar fórmules de celebració estàtica, però era molt complicat i ara seria impossible”. Lastra afegeix: “Per això hem buscat una forma de crear un cert ambient de Carnaval al municipi amb unes poques activitats segures”.