Calafell instal·la càmeres de vigilància al carrer Monturiol

Amb aquesta mesura es dóna compliment a la cèlebre sentència judicial sobre els sorolls en aquest carrer

L’Ajuntament de Calafell ha instal·lat càmeres de vigilància al carrer Monturiol, on es concentra la major part de l’oferta de lleure nocturn del municipi. Amb aquesta mesura es dóna compliment a la cèlebre sentència judicial sobre els sorolls en aquest carrer, però també permetrà millorar la seguretat ciutadana en general en un punt conflictiu.

La sentència va posar un seguit de “deures” a l’Ajuntament per prevenir tant els sorolls com les situacions en què es produeixen. “Aquestes mesures s’han implantant, amb més controls de tota mena als locals nocturns, sobre els equips de so, la situació administrativa, la venda de begudes alcohòliques a menors…”, explica el tinent d’alcalde de Medi Ambient, Josep Parera.

De la seva banda, el regidor de Via Pública, Juanjo García, ha destacat que “hi ha hagut molta més presència de la Policia local i dels Mossos d’Esquadra, s’han posat sancions i, a més, s’han retornat les competències sancionadores als Mossos, que tenen molts més mitjans”.

Les càmeres de vigilància tindran un efecte dissuassori, però a més permetran tant una intervenció policial més ràpida si hi ha problemes com la identificació dels presumptes responsables. En aquest sentit, l’Ajuntament de Calafell estudia la instal·lació de càmeres en els entorns del carrer Monturiol, especialment als aparcaments on de vegades s’hi fa “botellón”.