Calafell en Comú critica el govern de Calafell per bonificar amb el 95% de l’IBI a una empresa privada

Des de Calafell en comú reclamen la gestió pública de l'equipament esportiu, així com una tarifació social

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Grup Municipal Calafell en Comú, ha manifestat recentment la seva oposició a la decisió presa en ple ordinari a l’ajuntament de Calafell, de declarar a Vilarenc Aqua, com “immoble d’interès social”, ja que segons aquesta agrupació, darrere d’aquesta decisió s’amaga un tracte de favor cap a Tandem Wellness SL.

Segons Calafell en Comú, aquests comportaments només donen un mal exemple a la ciutadania a bonificar amb 30.000 euros a una empresa que obté beneficis amb la gestió d’uns serveis municipals que haurien de ser de gestió pública. “En relació amb la bonificació de 30.000 € que s’aplicarà a l’IBI de l’empresa Tandem Wellness SL, que gestiona el poliesportiu municipal Vilarenc Aqua, volem manifestar la nostra ferma oposició a destinar recursos municipals a bonificar l’activitat d’una empresa privada”.

 “Des del nostre grup defensem una gestió pública dels espais esportius municipals, i considerem que aquesta bonificació de l’IBI amaga la inviabilitat de la iniciativa privada per gestionar d’aquests tipus d’equipaments municipals, que finalment necessiten de la socialització de les pèrdues per garantir la privatització dels seus beneficis”.

En aquest sentit, l’oposició també es va oposar a aquesta mesura (PDeCAT, CUP i Ciutadans), obligant a l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, a utilitzar el vot de qualitat perquè es pogués aprovar en ple.

Finalment, Calafell en Comú ha remarcat que: “Bonificar amb un 95% de l’IBI a una empresa del volum de Tàndem Wellness SL, no és, ni molt menys, una política fiscal justa i progressiva”.