Calafell crea 30 llocs de treball a través de plans d’ocupació i la contractació de joves en pràctiques

Una de les tasques principals que es tiraran endavant mitjançant aquests plans és la neteja de rieres del terme municipal

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Calafell ha creat 30 llocs de treball temporals, de 6 o 12 de mesos de durades segons el cas, a través dels plans d’ocupació que li ha aprovat el Servei d’Ocupació de Catalunya. Aquestes persones, que estaven a l’atur i tenen diferents graus de vulnerabilitat social, realitzen feines d’interès públic, tant pel que fa al manteniment dels equipaments i espais del terme municipal, així com tasques de perfil social o administratiu.

La subvenció que l’Ajuntament rebrà del SOC per a la realització d’aquests plans és de 491.790,59 euros. Les contractacions s’han fet en el tram final de 2017 i les comeses respectives estan ja operatives en la immensa majoria. Els llocs de treball són 18 de peó, 5 de tècnic, 2 d’informador mediambiental, 3 d’administratiu i 2 d’educador.

Una de les tasques principals que es tiraran endavant mitjançant aquests plans és la neteja de rieres del terme municipal, a la qual es destinaran cinc peons durant sis mesos. Aquesta acció servirà per estassar la vegetació i prevenir incendis, però també per remoure tota mena d’objectes i deixalles que podrien bloquejar les lleres quan hi hagi algun aiguat.

També es faran treballs de manteniment als centres educatius en petites reparacions en instal·lacions i edificis i en tasques de reforç a la prevenció de la legionel·la. I dues persones estan treballant ja en la iniciativa “Obrim els patis” per oferir activitat gratuïta a tothom i rendibilitzar aquests espais, que estaven en desús fora de l’horari lectiu. També hi haurà un lloc d’operari de manteniment per al Castell de la Santa Creu i els seus entorns.

En perfils més tècnics, es contracten tècnics per fomentar la inserció laboral de persones desocupades, l’alfabetització digital per a la recera de feina, o la inclusió social de persones immigrades, així com la igualtat entre dones i homes.