Calafell celebra el 90è aniversari del naixement de Carlos Barral

Un espectacle poètico-musical evocarà la seva vida i obra

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El 90è aniversari del naixement de l’escriptor, editor i polític Carlos Barral Agesta se celebrarà aquest cap de setmana a Calafell amb diverses activitats. En aquests actes, oberts i gratuïts, s’evocarà la figura de Barral i s’escenificarà part de la seva obra poètica.

Carlos Barral va néixer el 2 de juny de 1928 a Barcelona, ciutat on va morir el 12 de desembre de 1989. Va tenir un vincle especial amb Calafell, on tenia una casa d’estiueig, adquirida pel seu pare, on passava llargues temporades. Aquella antiga botiga de pescadorva acollir les figures literàries en llengua castellana més destacades del segle XX, descobertes per Barral en la seva faceta d’editor. Avui és museu municipal.

Divendres 1 de juny, a les 22 hores, el Museu Casa Barral acollirà “Barralades”, un espectacle poètico-musical sobre la vida i l’obra de Carlos Barral. L’interpretaran Fèlix Herzog, Carles Cruces i Gerar Segura, amb direcció d’Albert Pijuan. L’entrada és gratuïta, però com que les places són limitades cal fer reserva prèvia trucant  al 977 694 683, o enviant un correu electrònic a calafellhistoric@calafell.org

De la seva banda, dissabte 2 de juny, a les 18 hores, al Centre Cívic Cinema Iris hi haruà una xerrada-col·loqui sobre Carlos Barral. La professora Helena Rotés moderarà una taula que comptarà amb les intervencions de l’editor i crític Andreu Jaume, l’editor i escriptor Malcolm Otero Barral i el catedràtic Joan Santacana. L’entrada és lliure, però en aquest cas no cal fer reserva. L’acte compta amb la col·laboració de l’entitat Patí Català Calafell, concretament la secció de Vela Llatina, que porta el nom de Carlos Barral.