Calafell acabarà les actuals obres al Passeig Marítim de Segur al juliol

L’altre tram a renovar de la vorera nord començarà a partir de setembre

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de les obres al Passeig Marítim de Segur de Calafell. AJUNTAMENT DE CALAFELL

Les obres de la vorera nord (costat muntanya) del Passeig Marítim de Segur de Calafell estan fent un esprint per quedar acabades aquest mateix mes de juliol, de forma que s’hi pigui tornar a passejar i ja no hi hagi tanques. Els treballs actuals, que s’ha retardat pel temporal Gloria i per l’estat d’alarma, afecten tres illes de cases de la zona, compreses entre el carrer d’Antonio Almanzor i el carrer Garona.

Al setembre, es reprendran les obres en el tram restant, que va del carrer Garona fins al carrer Duero, al límit amb el terme municipal de Cunit.

El tinent d’alcalde de Territori de l’Ajuntament, Miguel Ángel Perín, explica que “ha estat imprescindible tirar del mes de juliol per poder acabar el tram que estava obert i en obres i gaudir-lo si més no a l’agost”.

Perín ha recordat que “el temporal Gloria va causar una afectació a les obres que les va aturar per treure aigua del nivell freàtic”. I afegeix: “A continuació, va arribar la pandèmia i la necessitat d’aturar les obres públiques per seguretat”.

El regidor lamenta les molèsties que ha causat la prolongació de les obres, però també demana que es tingui en consideració que “han passat dos fets de gran impacte i transcendència, que han condicionat totalment l’evolució dels treballs”.

El tram de vorera nord que s’està remodelant té una longitud d’un quilòmetre. El projecte que s’executa preveu una renovació total de conduccions subterrànies, perquè les antigues tenien moltes pèrdues que provocaven l’enfonsament de la vorera.

A més, les noves canonades tenen un recobriment especial anticorrosiu, ja que la zona té una alta salinitat per la seva proximitat al mar. A més, es connecten les conduccions del Passeig Marítim amb les dels carrers transversals perquè l’aigua circuli i no s’entolli en els trams terminals.

Pel que fa a l’arbrat, s’aplica la solució d’escocells més grans, ja que els que hi havia fins ara, molt petits per al tipus d’arbres plantats, feien que les arrels fossin molt superficials i aixequessin la vorera.

A més, es renova l’enllumenat públic i s’aprofita l’obra per posar al dia els elements d’accessibilitat (guals de vehicles, passos de vianants amb la vorera adaptada), ja que els existents havien quedat desfasats d’acord amb les normatives actualment vigents.

A més, es millora la seguretat als passos de vianants, amb cantonades circulars que donen més visibilitat tant a persones com a vehicles.

Els treballs els realitza l’empresa Rubatec, per un import de 1.160.138,35 euros (IVA inclòs). L’adjudicatària fa millores, sense càrrec per a l’Ajuntament, per import de 359.866,73 euros.