El Bistrô Segur protagonitza un altre èxit internacional de la gastronomia calafellenca

El seu llibre “Netejant seitons. 40 receptes de cuina i algunes històries d’amor” ha estat nominat per a uns dels guardons de llibres de cuina més importants del món

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La restauradora Mary Herrera Hiruelo, del Bistrô Segur, ha progatonitzat un nou èxit internacional de la gastronomia calafellenca, el segon aquesta mateixa setmana (llegiu aquí). El seu llibre “Netejant seitons. 40 receptes de cuina i algunes històries d’amor” ha estat nominat per a uns dels guardons de llibres de cuina més importants del món, que s’atorguen a la Xina.

Els “Gourmand World Cookbook Awards” són considerats com els Òscars de la literatura gastronòmica. El veredicte es donarà a conèixer el proper 26 de maig a Yantai (Xina). Hi participen llibres de 215 països, tant en format imprés com electrònic.

El llibre de Mary Herrera, editat per Letras de Autor, ha estat nominat com a millor llibre en dues categories: “Woman Chef” i “Food writing”. Representarà Espanya com a llibre escrit en català.

Les quaranta receptes de què parla el títol del llibre corresponen a deu entrants, deu primers plats, deu segons i 10 postres. Cadascun té una dedicatòria i inclou una cançó i fotografies que s’hi relacionen.

Mary Herrera ha explicat a les xarxes socials que aquesta ha estat una notícia “inesperada i imprevista, però absolutament meravellosa per a mi i la meva editorial”. Ha afegit que “el setembre passat, els organitzadors dels premis ens van demanar un exemplar i fins i tot vam pensar que seria una broma. Però vam anar avançant en la preselecció de candidats fins esdevenir finalistes”.

Herrera ha dit també que “cada any s’editen al món més de 20.000 llibres de cuina i només un 3% arriba a ser considerat pels Gourmand Awards. Aconseguir una nominació és tot un èxit, imagineu-vos dues”.