fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Banderes blaves per a totes les platges del Baix Penedès

Avatar photo

L'Aula Aquàtica del Vendrell ha rebut la distinció de "Centre Blau"

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) ha donat a conèixer aquest dijous la relació de banderes blaves atorgades pel jurat internacional a les platges i ports de l’Estat espanyol. Catalunya ha obtingut enguany 119 distincions (95 platges i 24 ports), són tres platges tres menys que l’any passat i els mateixos ports. La demarcació més guardonada és Tarragona amb 42 banderes a les platges (dues més que l’any passat) i sis ports.

El president de l’ADEAC, José Ramón Sánchez, ha destacat la bona salut de les platges catalanes i l’excel·lent relació amb les administracions catalanes. “Perdre tres banderes és una tonteria, a Catalunya anem molt bé” amb totes les administracions amb qui mantenim “una relació institucional i estem molt satisfets”, ha afirmat. Segons Sánchez, a Catalunya “es respecten els criteris” d’avaluació de les platges i les reunions entre l’organització, el govern de la Generalitat i l’Estat només ha tingut “una dissonància” sobre una platja que no ha volgut comentar.

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, de seguretat, accés lliure, sostenibilitat, de compliment de la legislació, l’atenció a persones amb discapacitat, i l’oferta complementària i educativa, entre altres.

Les platges tarragonines distingides amb la bandera blava són la de Cunit de Ponent i també la de Llevant, la de Segur de Calafell, l’Estany-Mas Mel i Calafell, la de Coma-ruga, Francàs i Sant Salvador al Vendrell.

També ha rebut la bandera blava el Port de Segur de Calafell i l’Aula Aquàtica del Vendrell, també ha obtingut la distinció de “Centre Blau”, que té com a requisit tenir bandera blava i disposar d’un centre de visitants o una aula de mar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La plantació de marihuana de Puiggròs ocupava prop de 1.000 metres quadrats

Notícia següent

La Bisbal del Penedès participa al ‘Let’s clean up Europe’ amb una neteja del Camí del Priorat

Notícies relacionades