Calafell vol convertir-se en la ‘capital del circ’

L'Ajuntament de Calafell i el Circ Raluy impulsen un parc-museu i una escola internacional d'arts circenses

El Circ Raluy i l’Ajuntament de Calafell han segellat un acord per impulsar un parc-museu i una escola internacional d’arts circenses en aquest municipi del Baix Penedès. Les dues parts han signat un conveni per desenvolupar el projecte al parc de la Sínia i al Mercat Vell.

L’objectiu, asseguren, és convertir Calafell en la “capital del circ”, amb una atracció pensada per al públic expert i aficionat. Garanteixen que serà un espai interactiu “on es podrà experimentar, expressar, aprendre, veure i tocar”, amb un recorregut de la història del circ i també de les sis generacions de la companyia Raluy. En el cas de l’escola, està previst oferir totes les disciplines circenses, amb màster classes, tallers i sales de creació.

Raluy assegura que la intenció és que l’escola pugui formar a experts però també oferir activitats per a grups escolars, escoles de ball i persones grans, entre altres. “La il·lusió de tots és impartir iniciació a algunes disciplines per integrar tots els col·lectius i transmetre l’esperit del circ”, afirmen.

Des de la companyia apunten que la intenció era formalitzar aquest projecte abans de la pandèmia, i lamenten que l’esclat de la covid ho va paralitzar fins ara.

L’Ajuntament ha celebrat la rúbrica de l’acord. “Serà una experiència turística única. Aprendre circ, gaudir de les seves emocions, trepitjar una pista, sentir-se equilibrista, pallasso o mag estarà a l’abast de tothom, especialment dels infants”, ha destacat l’alcalde, Ramon Ferré.