Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

Benchmark per enfortir les relacions entre les empreses turístiques vilafranquines

Avatar photo

Aquesta tasca, que es realitza mitjançant la figura d’un mediador, permet el contacte directe amb les empreses

Aquest dimarts s’ha celebrat una sessió de benchmark del projecte Turisme Vilafranca Empreses liderat pel Servei de Turisme de Vilafranca. Un benchmark consisteix a comparar rendiments per comprovar quines iniciatives i pràctiques empresarials són més adequades per assolir uns objectius determinats.

La regidora de Turisme, Maria Dolors Rius, va obrir la sessió, realitzada a Cal Figarot, amb l’assistència d’una quinzena d’empreses, de la quarantena que formen part del projecte. La reunió ha tingut d’amfitrió els Castellers de Vilafranca/Top Greentowers (empresa dedicada a fomentar la cultura castellera mitjançant tallers grupals). La regidora apuntava que l’objectiu de la sessió era “afavorir el coneixement entre sí de les empreses vilafranquines dedicades a l’àmbit del turisme i contribuir a promoure un intercanvi de bones pràctiques i/o  complementarietats en productes turístics”.

La sessió és fruit del treball emmarcat en la certificació Biosphere, que el Servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca està realitzant amb el nom de #vilafrancasostenible. Es busca crear sinergies entre les empreses vilafranquines del sector turístic amb l’objectiu d’unir esforços per assolir una destinació turística sostenible.

Aquesta tasca, que es realitza mitjançant la figura d’un mediador, permet el contacte directe amb les empreses, atenent les seves propostes i necessitats formatives  alhora que s’aprofita per fer  diagnòstic, sensibilitzar-les en matèria de sostenibilitat i recollir les seves bones pràctiques per fer-les visibles. S’aprofiten també aquestes trobades per assessorar les empreses sobre els principals ajuts relacionats amb el sector turisme i en l’àmbit de la sostenibilitat.

El  programa #vilafrancasostenible ha evolucionat transformant-se en el projecte Turisme Vilafranca Empreses, que amplia les seves línies d’actuació més enllà de la sostenibilitat, per crear una xarxa d’empreses que permeti una col·laboració público-privada per al desenvolupament de Vilafranca del Penedès com a destinació turística de qualitat.

Aquesta nova etapa té per objectiu que les empreses vilafranquines dedicades al turisme es coneguin entre elles i d’aquesta manera poder aconseguir un intercanvi de bones pràctiques o complementarietats en la creació de productes. La intenció és seguir treballant en la participació i integració de les empreses en el marc del turisme i de la responsabilitat/consciència turística.

De la sessió realitzada se’n derivaran altres sessions de benchmark que serviran per anar teixint aquesta xarxa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

14 − 11 =

Notícia anterior

Farrés proposa que la caserna es destini a consultes externes del Taulí

Notícia següent

El Nàstic veta al periodista Enric Pujol per ser crític amb la situació del club

Notícies relacionades